Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Son Dakika Dolar ne kadar? Dolar kaç TL. 6 Kasım 2017 - Döviz Haberleri

        Ocak ayında 3,9422 ile tarihi zirvesini görmesinin ardından 7 ay süren bir düşüş trendine giren dolar kuru, küresel piyasalarda artan dolar talebi ile eylül ve ekimi yükselişle tamamlamıştı.

        REKLAM

        ABD ile yaşanan vize krizi, jeopolitik riskler ve enflasyon oranının beklenenin üzerine çıkmasının ardından kasım ayının ilk haftasında da yükseliş eğiliminde hareket eden dolar son işlem gününde 3,89'un üzerini test etti.

        Dolar/TL bugün Merkez Bankası'nın (TCMB) TL likiditesini sıkılaştıracak yönde rezerv opsiyon ve reeskont kredilerine yönelik attığı adımlar ardından yeniden düşüşe geçti.

        TCMB, reeskont kredilerinin geri ödeme koşulları ve rezerv opsiyon mekanizması çerçevesinde attığı adımlarla döviz piyasalarındaki oynaklığı azalttı. TCMB, ihracat ve döviz kazandırıcı hizmetler reeskont kredilerinin geri ödemelerinin TL cinsinden yapılabilmesine imkan sağlarken, ikinci önlemle ise rezerv opsiyon mekanizması kapsamında döviz imkanına ilişkin üst sınır ile dilim aralıklarını düşürdü.

        Merkez Bankası'nın reeskont kredilerinin geri ödeme koşulları ve rezerv opsiyon mekanizması çerçevesinde attığı adımların, döviz piyasalarına yaklaşık 6,4 milyardolarbüyüklüğünde etki yapması bekleniyor.

        Dolar grafiği bu önlemin ardından aşağı trendle 3.86 civarına geriledi.

        Açıklamalar öncesinde 3.8815 seviyesinde olan dolar/TL, adımların ardından 3.8585'e kadar geriledi.

        17:30 sularında Türkiye'deki ABD Büyükelçiliği'nin vize işlemlerine kısıtlı bir biçimde devam edeceği haberlerini üzerine dolar/TL kuru yeniden hareketlendi.

        Piyasalar gelişmeye olumlu tepki verirken dolar yeniden 3.85'in altına indi. Kapanış öncesinde, 17:50 itibarıyla dolar yüzde 1.3 değer kaybıyla 3.8376 liradan el değiştiriyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ