Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Son dakika! Galatasaray, yıldız futbolcu için prensip anlaşmasına vardı! Arkadiusz Milik kimdir? - Galatasaray Haberleri

        İki yıllık hasretini dindirip Spor Toto Süper Lig'de şampiyon olan ve gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek Galatasaray, transfer çalışmalarını sürdürüyor. beIN SPORTS'ta yer alan habere göre Galatasaray, forvet bölgesi için Napoli'nin Polonyalı yıldızı Arkadiusz Milik'i istiyor! Haberde sarı-kırmızılıların, 24 yaşındaki yıldız golcünün kiralanması konusunda Napoli ile prensip anlaşmasına varıldığı kaydedildi. Galatasaray'ın yıldız santrforu transfer konusunda ikna etmek için görüşmeler yaptığı bildirildi.

        İKİ KEZ BAĞ SAKATLIĞI YAŞADI

        Arkadiusz Milik, 2016-17 sezonunda Polonya Milli Takımı'nın, Danimarka'ya karşı 2018 Dünya Kupası elemelerinde yaptığı maçta sakatlanmış ve sol diz ön çapraz bağlarından ameliyat edilmişti. Polonyalı golcü, yaklaşık 3,5 ay sahalardan uzak kalmıştı.

        Napoli'nin geçen sezon başlarında Spal ile deplasmanda yaptığı Serie A mücadelesinde sakatlanan golcü futbolcu, Roma'daki bir klinikte operasyon geçirmişti. Bu kez sağ dizinden ameliyat olan Milik, 3 Mart'a kadar sahalardan uzak kalmıştı.

        Daha sonra sahalara dönen Milik, Chievo karşısında 26 dakikada 1 gol 1 asistle oynarken 11'de çıktığı ilk maç olan Udinese mücadelesinde de rakip fileleri havalandırmıştı. Sampdoria maçında da 19 dakika süre alan Polonyalı golcü 19 dakikaya da 1 gol sığdırmıştı. Serie A'da Crotone karşısında da 11'de sahaya çıkan Milik, 2-1 biten maçta takımının ilk golünü kaydetmişti.

        ARKADIUSZ MILIK KİMDİR?

        Kariyerine ülkesindeki Roxqoj Katowice kulübünde başlayan Milik, 2011 yılında Gornik Zabrze ekibine transfer oldu. İki yıl bu kulüpte top koşturan Milik, 2,6 milyon Euro bonservis bedeliyle Bayer Leverkusen'e transfer oldu. 2013 yazında Augsburg'a kiralanan Milik, 2014 yılında Ajax'a kiralandı. Ajax'la oynadığı 75 maçta 47 gol atıp 21 de asist yapan 24 yaşındaki golcü, burada gösterdiği performansla dikkatleri çekti. Milik, Ajax'tan sonra 32 milyon Euro bonservis bedeliyle Napoli'ye transfer oldu. Milik, Napoli ile 40 maçta 14 gol attı, 2 de asist yaptı. 1,86 boyundaki santrfor, 2016-17 sezonunda sakatlanmış ve 21 maç kaçırmıştı. Sahalardan 115 gün uzak kalan Milik, geçen sezon da yine uzun süreli bir sakatlık geçirmiş ve 29 maç sahalardan uzak kalmıştı. Milik, Serie A'da geçen sezon 15 maçta 5 gol 1 asistle oynadı. Milik, 2018 Dünya Kupası'nda mücadele eden Polonya Milli Takımı'nda da forma giyiyor. Milli takımda çıktığı 40 maçta rakip fileleri 12 kez havalandırdı.

        BABASI TARAFINDAN KÜÇÜK YAŞTA TERK EDİLDİ!

        Polonya, son dönemde yetiştirdiği yeteneklerle gündeme gelen ülkelerden. Borussia Dortmund'da oynadığı futbolla yıllarca futbolseverlerin beğenisini kazandıktan sonra Bayern Münih'e transfer olan Robert Lewandowski'nin hayatı belgesellere konu olsa da Milik'in hayatı da en az selefi Lewandowksi kadar zorlu bir hayat yaşamış. Milik'in babası, genç yıldız henüz çocukken ailesini terk ediyor. Mecz Sport'a çocukluk yıllarını anlatan Milik, "6 yaşındayken terk edildim. Dükkanlardan sigara, şeker gibi küçük şeyler çalıyordum. Neyse ki 'Moki' ile tanıştım ve hayatımı kurtardı." ifadelerini kullanmıştı.

        'Moki' lakaplı Slawek Mogilan, Milik'in çocukluk antrenörü. Onu sokakta oynarken keşfediyor ve Rozwoj Katowice'ye transfer ediyor. Hayatı ise o andan itibaren düzene giriyor...

        REKLAM

        BİR BAKIŞTA MILIK

        ADI: Arkadiusz Milik

        DOĞUM TARİHİ: 28 Şubat 1994 (24 yaşında)

        DOĞDUĞU İL: Tychy

        UYRUĞU: Polonya

        BOYU: 1,86

        POZİSYON: Santrfor

        AYAK: Sol

        SÖZLEŞME BİTİŞ TARİHİ: 30 Haziran 2021

        SON SEZON PERFORMANSI: 17 maç 6 gol 1 asist

        GÜNCEL PİYASA DEĞERİ: 20 milyon Euro

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ