Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Bolu Belediye Başkanı... Son dakika: Soruşturma için düğmeye basıldı!
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında, Bolu'daki göçmenlerin su faturaları ile katı atık bedellerine 10 kat zam yapacağını açıklaması sonrası "görevi kötüye kullanma" ve "nefret ve ayrımcılık" suçlarından soruşturma başlatıldı.

         Tanju Özcan: Dediklerimin arkasındayım, bedel ödemeye hazırım
        Tanju Özcan: Dediklerimin arkasındayım, bedel ödemeye hazırım Haberi Görüntüle

        Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, dün şehirde yaşayan göçmenlerin su faturalarına ve katı atık bedellerine 10 kat zam yapacağını açıklamasının ardından Habertürk TV'de konuşmuştu. Özcan, "Ben dediklerimin arkasındayım. Bedel ödenmesi gerekiyorsa, bu bedeli ödemeye hazırım. Asla geri adım atmam. Bundan sonra yapmam gerekeni yaparım" dedi. Bu konuda CHP'den kendisine yönelik bir görüşme olup olmadığı konusunda ise Özcan, "Hayır, almadım. Ama partim bu çizgimi biliyor. Alsam da onu da umursamayacağım" diye konuştu.

         CHP yönetiminden Özcan'a tepki
        CHP yönetiminden Özcan'a tepki Haberi Görüntüle

        Özcan'ın bu açıklamalarının ardından, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun yabancı uyrukluların faydalandığı bazı belediye hizmetlerine zam yapılacağına yönelik görüşlerin kendisini bağladığını belirterek, "Su gibi temel bir yaşam hakkının bırakınız engellenmesi, bu konunun tartışmaya açılması dahi, parti politikalarımız ile taban tabana zıttır" ifadelerini kullanmıştı.

        AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da "Bir belediye başkanı, bizim burada 10 tane açılış planlarken, bir başka ilin belediye başkanı da 'göçmenlere suyu 10 katına satacağım' diye açıklama yaptı. Değerli arkadaşlar, insanlığın temel ihtiyaçları, cezalandırma konusu olamaz. Bu ahlaka aykırıdır. Biz Çanakkale Savaşı'nda hatıralardan biliriz ki, savaşırken düşmana ara verip su ikram eden bir milletiz. Savaşa ara verip ekmeği olmayan düşmana ekmek veren, karşılığında su alan bir milletiz. Göçmene garibana 10 kat su satacağım, diyecek kadar aciz olan bir millet olmadık, olmayacağız" diye Tanju Özcan'a tepkisini dile getirmişti.

        CHP'DEN TANJU ÖZCAN'A SORUŞTURMA AÇILMASINA TEPKİ

        Göçmenlerle ilgili sözleri nedeniyle CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında savcılık tarafından soruşturma açılmasına CHP'den tepki geldi. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "siyasi fırsatçılık" yorumunu yaptı.

        Habertürk'ten Mahir Kılıç'ın haberine göre, CHP olarak gerekli açıklamayı yaptıklarını belirten Seyit Torun, "Partimizin temel insan haklarıyla ilgili tutumu nettir. Türkiye’nin gerçek beka sorunu sığınmacı selidir. Biz bu sorunu kimseyi mağdur etmeden çözecek ve Suriyelileri de güven içinde ülkelerine uğurlayacağız. Ancak ülkemizde kaldıkları süre boyunca, temel yaşam haklarına saygılı olacağız." dedi.

        Göçmenlerle ilgili henüz Bolu belediye meclisinde bir karar alınmadığını belirten Seyit Torun, "Henüz ortada bir belediye meclisi kararı olmadan soruşturma başlatılması ise tek kelimeyle siyasi fırsatçılıktır. Belediyelerimizin üstüne gitmek için pusuya yatan iktidar bu konuda da niyetini belli etmiştir. Bu iktidar samimiyse önce “Suriyeliler olmazsa sanayi çöker” diyerek, sigortasız, kayıt dışı çalıştırılan mültecilerle övünenlere, kölelik zihniyetini savunanlara soruşturma açsın." İfadelerin kullandı.

        CHP'li Tanju Özcan göçmenlerden alınan su ve katı atık bedeline on kat zam yapılacağını açıklamıştı. Bu açıklama üzerine Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı Özcan hakkında görevi kötüye kullanma ile nefret ve ayrımcılık suçu gerekçesiyle soruşturma başlatmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ