Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Kaşıkçı cinayetinin zanlısı Fransa'da yakalandı
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Fransız polisinin verdiği bilgiye göre Al-Otaibi, Charles De Gaulle Havalimanı'ndan Riyad'a uçmak üzereyken tutuklandı.

        Al-Otaibi, Türkiye tarafından aranan 20 kişiden biriydi.

        Reuters haber ajansına konuşan bir polis yetkilisi, Al-Otaibi'nin 2019 yılında Türkiye tarafından çıkarılan yakalama talebi ile gözaltına alındığını söyledi.

        4 Aralık'ta Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman Suudi Arabistan'da görüşmüştü.

        Görüşme sonrası yapılan yazılı açıklamada Cemal Kaşıkçı ile ilgili herhangi bir ifade kullanılmamıştı.

        Macron'un Suudi Arabistan ziyareti, Kaşıkçı'nın öldürüldüğü 2018 yılı sonrası Batılı bir ülke liderinin Suudi Arabistan'ı ilk ziyareti olmuştu.

        SUUDİ ELÇİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

        Suudi Arabistan'ın Fransa Büyükelçiliği, Cemal Kaşıkçı cinayetiyle bağlantılı olması nedeniyle Paris'te tutuklanan kişinin olayla hiçbir ilgisi olmadığını ve derhal serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

        Büyükelçilik, Suudi yargısının Kaşıkçı davasıyla ilgili çoktan karar verdiğini ve hüküm giyen kişilerin hepsinin cezasını çektiğini ifade etti.

        KAŞIKÇI CİNAYETİ

        Suudi gazeteci Kaşıkçı, evlilik işlemleri için 2 Ekim 2018'de gittiği Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülmüştü.

        REKLAM

        BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (OHCHR) tarafından haziran ayında açıklanan 101 sayfalık raporda Suudi Arabistan, Cemal Kaşıkçı'yı kasten ve taammüden öldürmekten sorumlu tutulmuştu.

        Raporda, aralarında Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın da bulunduğu üst düzey yetkililerin soruşturulması için güvenilir kanıtlar olduğuna işaret edilmişti.

        Raporda ayrıca BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin tamamlayıcı kriminal soruşturma başlatmaya davet edilmiş, Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin yaptırımların Veliaht Prens ve onun yurt dışındaki kişisel mal varlıklarını da kapsaması gerektiği vurgulanmıştı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ