Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika: Bakanlık 'Kayıp Eylül olayı aydınlatıldı' demişti... 2 kişi daha gözaltına alındı

        Ankara'nın Polatlı ilçesinde 6 gündür kayıp olan 8 yaşındaki Eylül hala bulunamadı. Olayla ilgili tutuklanan şahsın evinin çevresinde hassas burunlu polis köpekleri tarafından arama yapıldı. Ayrıca aile yakınlarından alınan bilgiye göre olay ile ilgili 2 kişinin daha gözaltına alındığı belirtildi.

        Bursa’da yaşayan İbrahim ve Şerife Yağlıkara çiftçi, yaz tatili için memleketleri Ankara’nın Polatlı ilçesi Uzunbeyli Mahallesi’ne gitti. Burada Yağlıkara çiftinin 3 çocuğundan en küçükleri olan Eylül, 22 Haziran Cuma günü öğle saatlerinde arkadaşlarıyla birlikte oyun oynamak için evlerinden çıktı. En son evlerinin yanındaki yolda bisiklet sürerken görülen Eylül’ün eve gelmediğini fark eden ailesi dışarı çıkarak çocuklarını aramaya başladı. Arama çalışmaları sonuç vermeyince durum jandarmaya bildirildi. İhbar üzerine köye çok sayıda asker ve AFAD ekibi sevk edildi. Ancak 6 gün boyunca havadan ve karadan yapılan aramalara rağmen küçük kızın izine rastlanılamadı. Arama çalışmalarını sürdüren jandarma ekipleri diğer yandan da Eylül’ün kaçırılma ihtimalini değerlendiriyor.

        TUTUKLANAN ŞAHSIN EVİNİN ETRAFINDA ARAMA

        Ekipler, ailenin köydeki komşuları U.K. ve annesi N.K.'nin ifadelerine başvurdu. İfadesinde çelişkili bilgiler veren U.K. tutuklandı. U.K.'nin olaydan bir gün önce köyde yaşayan eşi ve çocuklarını Polatlı’ya götürdüğü öğrenildi. Ayrıca jandarma ekipleri tarafından U.K.'nin otomobiline de el konuldu. Jandarmanın yaptığı incelemede aracın arka koltuklarının yıkandığı belirlendi. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, şahsın köyde bulunan evinin çevresinde KEM polislerine ait hassas burunlu arama kurtarma köpekleriyle detaylı bir arama yaptı.

        Öte yandan aile yakınlarından alınan bilgiye göre olayla ilgili 2 şüphelinin daha gözaltına alındığı belirtildi. Jandarma, AFAD ve KEM polis ekiplerinin alanda detaylı çalışmaları devam ediyor.

        İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: OLAY AYDINLATILMIŞTIR

        İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılıaçıklamada "Bazı basın yayın organlarında yer alan 4 kayıp çocuktan; Erzurum’da kaybolanSeda Nur Çelik bulunmuş, Ankara’nın Polatlı ilçesinde kaybolan Eylül Yağlıkara olayı aydınlatılmıştır." denildi.

        Bakanlığın açıklamasının devamı şöyle;

        Ağrı’da kaybolan Leyla Aydemir ve Konya’da kaybolan Y.Ş.’nin bulunması için İçişleri Bakanlığı’nca halihazırda arama faaliyetlerini sürdüren ekiplere takviye olarak jandarma ve emniyet birimlerinden 20 personel görevlendirilmiş olup, kayıp çocuklarla ilgili arama çalışmaları titizlikle devam etmektedir.

        REKLAM

        5 gün önce kaybolan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara'nın çiftçi babası İbrahim Yağlıkara'nın, olayla ilgili tutuklanan komşusu U.K. ile en son kızının kaybolduğu gün telefonda görüştüğü belirlenmişti. Şüphelinin, kendisine zirai sulama işini vermeyen Eylül'ün babasına, bunun nedenini sorduğu öğrenilmişti. Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan U.K.'nin otomobiline el konulmuş, jandarmanın yaptığı incelemede, aracın arka koltuklarının yıkandığı belirlenmişti.

        LEYLA 13 GÜNDÜR KAYIP

        Ağrı’da bayramlaşmak için gittiği dedesinin köyünde kaybolan 3 buçuk yaşındakiLeylaAydemir, 13’üncü günde jandarma ekipleri tarafından metruk evlerde aranmaya başlandı.

        Jandarma At Köpek Eğitim Merkezi’nden (JAKEM) getirilen kadavra arama köpeği ‘Modül’ de kullanıldı. Türkiye’nin en iyi köpeklerinden olan ve jandarma bünyesinde bulunan ‘Modül’ köpeği, AFAD ve Jandarma Arama Kurtarma ekiplerince metruk ev, ahır boş alanlar didik didik arandı. Köy dışında bulunan bazı boş evlerde zeminde bulunan toprağın farklı ve yumuşak olması nedeniyle her ihtimali değerlendiren Jandarma Arama Kurtarma ekibi evde kazı çalışması yaptı. Kazma ve küreklerle 1 metreye kadar kazı yapan ekipler daha sonra ‘Modül’ köpeği ile kazının yapıldığı alanda arama çalışması başlattı. Kazı çalışmalarından da henüz bir sonuç alınamazken ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ