Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika: İl Seçim Kurulu'nun bulunduğu Niğde Adliyesi'nin bodrum katında yangın

        Niğde'de, oy verme işlemi tamamlandıktan sonra sandık görevlilerince çuvalların getirildiği İl Seçim Kurulu'nun bulunduğu Niğde Adliyesi'nin bodrum katında yangın çıktı. Niğde Belediyesi itfaiye ekipleri, henüz çıkış nedeni belirlenemeyen yangına müdahale etti.

        YSK: PERSONEL VE MALZEME KAYBIMIZ YOK

        Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, Niğde Adliyesi'nde çıkan yangın ile yaptığı yazılı açıklamada, "Çıkan yangında personelimizde ve seçim malzemelerinde herhangi bir kaybımız bulunmamaktadır" dedi. Güven, Niğde 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonunda sürdürülen seçim işlemlerinin yangın nedeniyle 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonunda sürdürüldüğünü bildirdi. Güven açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

        "Niğde Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'nın seçim malzemelerini teslim aldığı Niğde Adliye Sarayı'nın arka bahçesinde yangın çıkmıştır. Çıkan yangında personelimizde ve seçim malzemelerinde herhangi bir kaybımız bulunmamaktadır. İtfaiye ve AFAD ekipleri tarafından duman tahliyesi yapılmakta olup Niğde 1. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonunda sürdürülen seçim işlemleri meydana gelen yangın sebebiyle Niğde 2. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonuna geçilerek sürdürülmektedir."

        NİĞDE VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

        Niğde Adliyesinde meydana gelen yangınla ilgili Niğde Valiliğinden açıklama yapıldı. Niğde Valisi Yılmaz Şimşek’in yaptığı açıklamada, yangının oy torbaları ve seçim evraklarını etkilemediğini söyledi.

        Vali Şimşek’in açıklamasında "İlimiz adliye binası bodrum katında bulunan arşiv depolarında bugün saat 18.40 sıralarında duman gelmesi üzerine itfaiye tarafından gerekli müdahale hemen yapılarak söndürme çalışmaları başlatılmıştır. Yangın kontrol altına alınmış olup yangının çıkma sebebi soğutma çalışmalarından sonra araştırılacaktır. İlimiz seçim kurulunun aynı bina içerisinde yürüttüğü seçim çalışmaları personel ve oy torbaları ile birlikte tahliye edilerek Niğde Adliyesi ek binasına nakledilmiştir. Çıkan yangının seçim evraklarına ve oy torbalarına herhangi bir etkisi olmamıştır. Adliye binası ve çevresinde bulunan tüm kameralara el konularak; konu hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna duyurulur" denildi.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ