Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika... İnce: Balkon konuşması yapacağım ama balkonda değil

        CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İstanbul, Bakırköy'deki bir otelde HABERTURK.COM Yayın Koordinatörü Mesut Toptan'ın da aralarında bulunduğu, gazete, televizyon ve internet sitelerinin yöneticileri ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Seçimle ilgili değerlendirmelerde bulunan ve soruları yanıtlayan İnce'nin açıklamalarından satırbaşları şöyle:

        Medyanın kendisine karşı tutumunu eleştiren İnce, "Seçimi her şeye rağmen alacağım. Tek bir adam her şeyi belirliyor. Buna hep beraber 'Dur' diyeceğiz" ifadelerini kullandı. İnce, "Benim konuşmamı kesip, Binali Yıldırım'ı veriyorsunuz. Binali Yıldırım kim? 24 Haziran'dan sonra milletvekili olacak, ben cumhurbaşkanı adayıyım" dedi.

        "HALİSDEMİR'İN KARDEŞİNİ ADAY YAPMADIN"

        REKLAM

        Niğde'ye gittiğinde 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in mezarını ziyaret etmediğine yönelik eleştirilere yanıt veren İnce, "Halisdemir'in mezarına gittim. Fotoğrafı da var. Ama sen Ömer Halisdemir'in kardeşini aday göstermedin" dedi.

        İnce, öğretmenlik yaptığı dönemde Doğu görevinden kaçındığına yönelik eleştirilere karşılık da 1986'da Artvin'de İmam Hatip lisesinde göreve başladığını anlatarak "2.5 sene görev yaptım. Tek maaşla geçinemeyince istifa edip memleketime döndüm. Suç mu?" diye konuştu.

        Yazdığı şiirlerle ilgili olarak "Necip Fazıl'ı okuyun. Keşke zamanım olsa da yeniden yazsam" ifadelerini kullanan İnce, dersanede sigortasız öğretmen çalıştırdığı iddiasına da "Bir tane emekli olmayan öğretmen var mı" yanıtını verdi.

        "BÜYÜKELÇİLERE DEDİM Kİ..."

        Bazı büyükelçiler ile görüştüğünü anlatan İnce, "Bizim tercihimiz AB ve NATO. Görüştüğüm büyükelçilere 'Bizim tercihimizi değistirmeye zorlamayın' dedim. Müttefik isek gereğini yapmalıyız. Seçilir seçilmez Avrupa turu yapacağım" ifadelerini kullandı. Hukuk devleti ile ilgili düzenlemelerin sadece 'Avrupa istedi' diye yapılmaması gerektiğini vurgulayan İnce, bu düzenlemelere milletin de ihtiyacı olduğunu söyledi.

        REKLAM

        "BALKON KONUŞMASI BAŞLADIĞIMIZ YERDE"

        Seçilmesi durumunda balkon konuşması yapıp yapmayacağına yönelik soru üzerine İnce, "Balkon konuşması yapacağım ama balkonda değil. Başladığımız yerde Birinci Meclis'in önünde yapacağım. Yakışan budur. Seçim kuruluna yakın bir yerde seçimi izleyeceğiz" şeklinde konuştu.

        "SEÇİMİN TEK KAYBEDENİ ANKETÇİLER OLACAK"

        Seçimler yaklaşırken iktidar ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İnce, "O kadar telaş içindeler ki projeleri bozuldu. 7 Haziran sonrasını yine düşünebilirler ama cesaret edemiyorlar. İlk kez sonuçları öngöremiyorlar. Bu seçimde herkes kazanacak. AK Partililer de kazanacak. Tek kaybeden anket şirketleri olacak" şeklinde konuştu.

        "AKŞENER'E AYNI TEKLİFİ YAPARIM"

        Cumhurbaşkanı yardımcılarının farklı partilerden olup olmayacağına yönelik bir soruya, "Olacak. Görüşmeleri yapıyorum" yanıtını veren İnce, Akşener'in seçilmesi halinde kendisine de teklif götüreceğini açıklamasının hatırlatılması üzerine "Teşekkür ederim. Ben de kendisine aynı teklifi yaparım" dedi. İnce, Bakanlar Kurulu'nda CHP dışındaki partilerden de isimlerin olacağını söyledi. Seçmenin bu tutumu beğendiğini kaydeden İnce, "Barış dememiz, huzur dememiz de seçmen tarafından beğenildi" diye konuştu.

        REKLAM

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüttüğü kampanyanın kendi kampanyasını nasıl etkilediğine yönelik soruya yanıt veren İnce, partisi ile arasında bir sorun olmadığına vurgu yaparak, "Kılıçdaroğlu 1 fazla vekil çıkarmak için çalışıyor ben de 50 artı 1 için çalışıyorum" diye konuştu.

        "YÜZDE 70'İ YÜZDE 95 YAPABİLİRDİK"

        Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine yönelik eleştirilerde bulunan İnce, eski sistemin de iyi olmadığını belirterek "Geçmiş sistem yüzde 70 iyiyse, yeni sistem yüzde 5 iyi. Yüzde 70'i yüzde 95 yapabilirdik" ifadelerini kullandı. İnce, seçilmesi durumunda "restorasyon süreci"ni 2 yıl olarak öngördüklerini yineledi.

        "30 BİN KAYDA DEĞER BİR SEÇMEN SAYISI DEĞİL"

        Başbakan Yıldırım'ın "30 bin Suriyeli oy kullanabilecek" açıklamasının hatırlatılması üzerine İnce, "30 bin seçmen kayda değer bir sayı değil. Sonucu etkilemez" diye konuştu.

        "SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM"

        İnce, Malatya'daki esnaf ve sanatkarlar odasının iftar yemeğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini eleştirdiği konuşmasını alkışladığı gerekçesiyle "Apoletlerini sökeceğim" dediği 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel ile ilgili sözlerinin arkasında olduğunu belirterek "Sözümün arkasındayım. 'Apoleti sökeceğim' demek 'Emekli ederim' demek. Gidip elimle sökmeyeceğim" ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        "F-35'E İHTİYACIMIZ VAR, ALINMALI"

        İlk teslimatının yapılacağı açıklanan F-35 savaş uçakları ile ilgili de açıklamada bulunan İnce, "Emekli bir generalden bilgi aldım. Bu konuda benim de bazı yanlış bilgilerim vardı. İhtiyacımız var. Alınmalı" dedi. İnce, ABD'nin bu konuda bazı şartlar öne sürmesine ilişkin olarak da "Türkiye güçlü olduğunda masada çok şey yapabilir" dedi.

        "KANDİL, SEÇİME DÖNÜK OPERASYON"

        Kandil Harekatı'nı değerlendiren İnce, "Seçime dönük bir iş. Ya İran'la anlaşıp doğudan ya da aşağıdan güneyden bir çözüm olmalı. Bu şekilde operasyon mümkün değil. Seçime dönük göstermelik işlerden kaçınmak gerekir. Ordunun moralini bozmak istemem. Orada askerimiz var, burada kapatalım konuyu" diye konuştu.

        "BAŞÖRTÜSÜ SORUNUMUZ YOK"

        Başörtüsü tartışmalarıyla ilgili soruya yanıt veren İnce, "Kız kardeşim ilkokulu bitirdikten sonra dedem, 'Pazardan şal alacağım artık bunu takacaksın' dedi. Kız kardeşim 40 yıldır başörtüsü takıyor. Eşimin başı açık. Kardeşimin eşinin başı kapalı. Böyle bir sorunumuz yok. Kim nerede isterse taksın" ifadelerini kullandı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ