Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Son dakika... Karadağ'da ABD Büyükelçiliğine saldırı!

        Saldırı, www.portalanalitika.me web portalının belirttiğine göre, Çarşamba günü (Şubat 21) gece yarısından beş dakika önce geldi, vatandaşlar bölgede iki patlama duyduklarını söyledi.

        İsmini açıklamak istemeyen bir polis yetkilisi, Reuters'e, "Bir olay oldu" açıklamasında bulunurken, detay vermedi.Ülke medyasındaki haberlere göre saldırgan, el bombasını büyükelçilik duvarının üzerinden içeri attı.

        Büyükelçilik Sözcüsü Jeff Adler deKaradağmedyasına yaptığı açıklamada saldırganın kimliğinin tespit edilmesi için polis ile iş birliği içinde çalıştıklarını aktardı.

        Podgorica'daki bir Reuters fotoğrafçısı, elçiliğin bulunduğu sokağın bir polis aracı tarafından kapatıldığını, ancak gözle görülür bir hasar olmadığını belirtti.

        Elçilik,bir uyarı gelene kadar ABD vatandaşlarını uzak durmaları için uyardı.

        İnternet sitesinde "Podgorica'daki ABD Büyükelçiliğinde aktif bir güvenlik durumu olduğu konusunda ABD vatandaşlarını uyarıyoruz. Bir sonraki duyuruya kadar elçilikten uzak durun" ifadelerine yer verildi.

        REKLAM

        Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti'nin en küçüğü olan Karadağ, geçen Mayıs ayında NATO'ya katılan 29'uncu ülke oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ