Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Son dakika! Libya'da camide patlama!

        Libya'nın Bingazi şehrinde bir camide meydana gelen patlamada olayı üstlenen olmazken, 1 kişi hayatını kaybetti, 77 kişi ise yaralandı.

        Bingazi'deki El-Cela Devlet Hastane yetkilisinin AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin El-Macuri bölgesinde bulunan Ebu Hureyre Camisi'nde patlama meydana geldiğini belirtti.

        Ebu Hureyre Camisi'ne yönelik bombalı saldırının faillerini ve nedenlerini henüz bilmediklerini kaydeden yetkili, görgü şahitlerinin, saldırıda iki çanta dolusu patlayıcı kullanıldığını söylediğini aktardı.

        Patlama sonrası 1 ölü ve 62 yaralının hastanelerine nakledildiğini ve bazılarının hayati tehlikesinin bulunduğunu ifade eden yetkili, insanların olayın ardından büyük panik yaşadığını dile getirdi.

        Yetkili, Bingazi Tıp Merkezi'ne de biri ağır 15 yaralının getirildiğini aktardı.

        Libya'nın doğusundaki Bingazi kentinde ocak ayı sonlarında düzenlenen iki bombalı saldırıda 37 kişi ölmüş, 73 kişi de yaralanmıştı.

        TÜRKİYE'DEN LİBYA'DAKİ TERÖR SALDIRISINA KINAMA

        Dışişleri Bakanlığı, Libya’nın Bingazi şehrindeki Saad Ben Obadah Camisi’nde cuma namazı kılan cemaati hedef alan terör saldırısını kınadı.

        Dışişleri Bakanlığı, Libya’nın Bingazi şehrindeki Saad Ben Obadah Camisi’nde cuma namazı kılan cemaati hedef alan terör saldırısını kınadı.

        Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, ölenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilendi.

        Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

        "Libya’nın Bingazi şehrindeki Saad Ben Obadah Camisi’nde cuma namazı kılan cemaati hedef alan ve can kayıpları ile yaralanmalara neden olan saldırıları esefle kınıyoruz. Yaşamlarını yitirenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyoruz. Türkiye, Libya’da barış, güvenlik ve istikrarın sağlanmasına önem atfetmekte ve ülkeyi kargaşaya sürüklemek isteyen terör unsurlarına karşı Libya’nın mücadelesini desteklemektedir."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ