Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son Dakika... Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu buluşması sonrası açıklama

        İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, CHP Genel Merkezi'ne geldi.

        Akşener, daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’ndan randevu talep etmişti. Bu kapsamda Akşener ile Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nde biraraya geldi.

        24 Haziran seçimleri için geri sayım sürerken, muhalefet cephesinde son virajda atılacak adımlar için zirve başladı.Akşener’in bugün yapacağı görüşmede iki lidere, parlamenter sisteme hızlı ve sağlıklı bir şekilde geçebilmek için 24 Haziran öncesi yol haritası açıklama önerisinde bulunması bekleniyor.

        Kulislerden edinilen bilgiye göre, liderler arasında bugün yapılacak görüşmelerin ardından, Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin, güçler ayrılığını ve yargı bağımsızlığını hedefleyen, güçlü bir Meclis’i öngören yeni bir Anayasa vaadine ilişkin ortak bir manifesto yayımlamaları gündemde.

        GÖRÜŞMENİN ARDINDAN İKİ LİDERDEN AÇIKLAMA

        Akşener, "Sayın Genel Başkan'a önerim oldu. Kendisi de kabul etti. Komisyon kurulup, 1 hafta içinde bir araya gelerek parlamanter sistemin nası,l hangi aralıkta olacağının yol haritasının milletimizle paylaşılması konusunda ziyarette bulundum. Karamollaoğlu da olumlu baktı. Onunla da görüşeceğim. Millet İttifakı'nın genel başkanları ile paylaştım." ifadelerini kullandı

        CHP lideri Kılıçdaroğlu ise, "Seçim atmosferi iyi gidiyor. Baskılara, engellemelere rağmen parlamanter sistemi getirmek için yürüyoruz. Vatandaşımız bizden 'Parlamanter sistemi hangi aralıkta gerçekleştireceksiniz?' sorusunun cevabını bekliyor. Bizim için Genel Başkan'ın önerisi büyük bir keyif. Parlementoyu nasıl güçlendireceğimiz konusunda ortak bir çalışma yapacağız." dedi.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ