Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika... MHP'li milletvekili İYİ Parti'ye geçti

        CHP’li 15 milletvekilinin İYİ Parti’ye geçmesinin ardından, dün MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir de partisinden istifa ederekİYİ Parti’ye katıldı. Koçdemir’in istifasıyla MHP’nin milletvekili sayısı 35’e düşerken, İYİ Parti’nin milletvekili sayısı 21’e çıktı. Referandum sürecinde “Hayır” oyu kullanacağını açıklayan Koçdemir, o dönem genel merkeze karşı tavır sergilemişti.

        9 Nisan’da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, MHP’li milletvekilleriyle bir araya geldiği yemekte 5 MHP’li vekilin İYİ Parti’ye geçebileceğini söylediği iddia edilmiş, Koçdemir’in de bu isimler arasında yer aldığı ileri sürülmüştü.

        KADİR KOÇDEMİR KİMDİR?

        Kadir Koçdemir, 1 Ekim 1964 tarihinde Bursa'nın Orhaneli ilçesinde dünyaya geldi.Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden 1985 yılında mezun olan Koçdemir,Federal Almanya'da lisan eğitimini müteakip idare sistemi hakkında uygulamalı staj yaptı.

        Hamburg Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Avrupa Birliği ve İdare Hukuku ve İnönü Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde İdari Yapı Kalkınma İlişkileri konusunda yüksek lisans eğitimi aldı.

        REKLAM

        Kamu Diplomasisi Kursu ve Milli Güvenlik Akademisini bitiren Kadir Koçdemir,Hacettepe Üniversitesinde Modern Milli Devlet ve Küreselleşme konulu teziyle doktora derecesi aldı.

        Mülki idare amirliği mesleğine Ağrı Kaymakam Adayı olarak başladı. Şebinkarahisar, Eskipazar, Kulp, Afşin kaymakamlıkları, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı ile Burdur, Elazığ ve Eskişehir illerinde valilik yaptı.

        2014 yılında yapılan yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'ndenBursa büyükşehir belediye başkan adayı oldu.TBMM XXV. ve XXVI. Dönem Bursa milletvekilidir. Avrupa Birliği Uyum Komisyonu ve Avrupa Birliği Uyum Komisyonu ve Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu üyesidir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ