Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! Nevşehir'de askeri uçak düştü... TSK'dan açıklama geldi

        AA'nın aktardığı son dakika bilgisine göre; Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde askeri F-16, bölgeye sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. TSK, tarafından yapılan açıklamada, "Eğitim maksadıyla bölgede bulunan bir F-16 uçağı, Nevşehir civarında kaza kırıma uğramıştır." denildi.

        Öte yandan TSK, F-16'nın enkazına ve şehidin naaşına ulaşıldığını açıkladı.

        DHA'nın aktardığına göre ise, F-16'dan şiddetli bir patlamanın ardından alevler yükseldi.

        F-16'nın düştüğü bölgede yetkililerle birlikte inceleme yapan Vali Aktaş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada uçakta bir pilotun bulunduğunu belirterek, ""Eğitim uçağımız düştü. İçerisinde bir pilotumuz bulunuyordu, pilotumuz şehit oldu. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

        PİLOT ŞEHİT OLDU

        TSK'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

        "22 Mart 2018 tarihinde eğitim maksadıyla saat 18.30 sularında kalkış yapan bir F-16 tipi savaş uçağımız Gülşehir/Nevşehir civarında henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır. Olayın ardından derhal arama kurtarma faaliyetlerine başlanmış ve kısa sürede uçağımızın enkazına ve kahraman personelimizin naaşına ulaşılmıştır. Bu elim kaza neticesinde şahadet mertebesine erişen kahraman silah arkadaşımıza Allah’tan rahmet, değerli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce Türk Milletine başsağlığı dileriz."

        EKİPLERİN BÖLGEDEKİ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

        Uçağın pilotunun şehit olduğu kazanın meydana geldiği Ovaören köyü Karabağ mevkisindeki çalışmalar, askeri yetkililerin koordinesinde yürütülüyor.

        Enkaz alanına ulaşımı sağlayan köy yolu, jandarma ekipleri tarafından kapatıldı, uçağın düştüğü alanda güvenlik şeridi oluşturuldu. AFAD ve sağlık ekipleri ile askeri yetkililerin dışında bölgeye girişe izin verilmiyor.

        Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve İl Jandarma Alay Komutanı Albay İdris Tataroğlu da olay yerine gelerek çalışmaları takip etti. Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin de olay yerinde incelemelerini sürdürüyor.

        Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İhbarın hemen ardından itfaiye ve arama kurtarma ekiplerimiz olay yerine intikal etti. Nevşehir ve Aksaray arasındaki Ovaören köyü yakınlarına düşen uçağın enkazı geniş bir alana yayılmış durumda. Uçağın enkazına ve şehidimizin naaşına ulaşıldı. Ekiplerimiz bölgede titizlikle çalışıyor." dedi.

        "YAKIT İHMALİ SIRASINDA ARIZALANARAK DÜŞÜYOR"

        Açıklamalarda bulunan AK Parti Nevşehir Milletvekili ve TBMM Divan Katip Üyesi Mustafa Açıkgöz ise düşen uçakta tek pilot olduğunu ve yakıt ikmali sırasında arızalanarak düştüğünün belirlendiğini kaydetti.

        Açıkgöz açıklamasında; "Adana'dan kalkan eğitim uçağımız havada yakıt ikmali sırasında arızalanarak düşüyor. İçinde bulunan bir pilotumuz şehit oldu. 2 pilot olduğu yönde haberler dolaşıyor, sadece tek pilotumuz vardı. Detaylı açıklamayı Genelkurmay Başkanlığımız yapacaktır. Milletimizin başı sağ olsun. Şehidimize Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Şehidimizin naaşı Gülşehir ilçesine götürüldü. Şehidimiz yarın sabah Nevşehir'den memleketine uğurlanacak" ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver katıldığı Habertürk TV canlı yayınında, ''Bir şehidimiz var'' dedi.

        Uçağın düştüğü gölgeden ilk görüntüler.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ