Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika: Çorum'da 13 kişinin öldüğü kazada flaş detay! Uyanık olan kadın yolcu...

        Çorum'un Osmancık ilçesinde seyir halindeki bir otobüs park durumunda bulunan bir TIR'a çarptı. Kazada 11 kişi hayatını kaybetti, 21 kişi de yaralandı.

        Kaza, saat 06.00 sıralarında Osmancık ilçesi Kumbel köyü mevkiinde meydana geldi. İstanbul'dan 26 yolcusuyla Tokat'a gitmek için yola çıkan, plakası ve sürücüsü henüz öğrenilemeyen yolcu otobüsü, yol kenarında,park halindeki LT 640 TL yabancı plakalı TIR'a arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs alev aldı. Tam bir can pazarının yaşandığı kaza yerine, çok sayıda ambulans, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi.

        İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, otobüsten çıkarılan yaralılar, ambulanslarla Osmancık Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

        FACİANIN BÜYÜMESİNİ KAZA SIRASINDA UYANIK OLAN KADIN YOLCU ÖNLEMİŞ

        Kaza sırasında uyanık olan kadın yolcu otobüsün camlarını kırarak yolcuların tahliyesini sağlamış

        Çorum'un Osmancık ilçesinde 11 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasında kadın bir yolcunun faciayı önlediği ortaya çıktı.

        AYAKLARIYLA CAMLARI KIRMIŞ

        İHA'nın haberine göre, kazanın ardından alev topuna dönen otobüste olası bir faciayı kaza anında uyanık olan kadın önlediği öğrenildi.

        Kazanın hemen ardından ayaklarıyla otobüsün camlarını kıran kadın yolcu içeride bulunan yolcuların dışarı çıkmasına yardımcı olduğu öğrenildi.

        Öte yandan kazada hayatını kaybedenlerin kimlik tespit çalışmaları devam ederken, cenazelerin otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderileceği belirtildi.

        İtfaiyenin yoğun çabası sonucu alevler kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının sürdüğü otobüste, cesetlerin olabileceği ifade edilerek, ölü sayısının artmasından endişe edildiği kaydedildi.

        VALİLİKTEN AÇIKLAMA

        Çorum Valiliği'nce yolcu otobüsünün TIR'a çarptığı kazaya ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Kazada yaralanan 21 kişinin, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Osmancık Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındığı, hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtilen açıklama, şöyle:

        "13 Mart 2018 günü saat 05.35 sıralarında İstanbul-Samsun D 100-16 DKY´nun Tosya-Osmancık 27'nci kilometresinde arıza nedeniyle gerekli tedbirleri alarak emniyet şeridine çekilmiş olan TIR´a İstanbul´dan Tokat istikametine gitmekte olan bir yolcu otobüsü arkadan çarpmıştır. Çarpışma sonucunda ölümlü, yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazası meydana gelmiştir. Kazada yaralanan 21 vatandaşımız Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Osmancık Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmış olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Maalesef, kazada 11 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir."

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ