Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika: Suruç'ta 4 çuval oy pusulası ele geçti, 3 kişiye gözaltı! Soruşturma başlatıldı

        Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde polisin havaya ateş açarak durdurduğu otomobilde, okullara götürülmek üzere önceden mühürlendiği ileri sürülen 4 çuval oy pusulası ele geçti. Otomobildeki 3 kişi gözaltına alındı.

        HABERTÜRK'ÜN SEÇİM ÖZEL CANLI YAYININI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

        Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, Suruç'taki iddialara ilişkin "Suruç İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından bazı iddiaların araştırılması için Suruç Cumhuriyet Başsavcılığımıza suç duyurusunda bulunulmuştur. Bu hususlarla oyların kullanımı ve bir okulun çevresinde yaşanan yaralama olayıyla ilgili gerekli soruşturma işlemleri başlatılmıştır" açıklamasında bulundu.

        DHA'nın haberine göre bugün öğle saatlerinde, Mızar Mahallesi yolu üzerindeki Bilge İlkokulu'na otomobille çok sayıda mühürlü oy pusulası getirileceği ve sandıktakilerle değiştirileceği bilgisini alan polis ekipleri, harekete geçti. Ekipler, okul yakınındaki otomobile "Dur" ihtarında bulundu. Aniden hızlanan otomobil, polisin havaya açmasıyla durduruldu. Bu sırada araçta bulunan 3 kişi, çuvallardaki oy pusulalarını yola attı. 4 çuval oy pusulası ele geçirilen otomobildeki 3 kişi gözaltına alındı.

        Olayın ardından AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız da olay yerine gelerek polislerden bilgi aldı.

        #electiondeputy#0#0#4##electionpresidency#0#0#4#

        "4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI"

        Habertürk Haber Merkezi'nden Hasan Atmaca'nın aktardığı bilgilere göre; Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde oy kullanma sırasında çıkan olayların ardından Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan tarafından yazılı bir açıklama yapıldı.

        Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği Genel seçimleri sırasında basında ve sosyal medyada Şanlıurfa'nın Suruç İlçesinde bir takım oy kullanma usulsüzlüklerinin ve yaralanma olaylarının yaşandığı iddialarıyla ilgili haberler çıktığı görülmektedir. Olaylarla ilgili vatandaşların ve bütün siyasi partilerin müracaatlarını ve şikayetlerini i̇l ve i̇lçe seçim kurullarına ve i̇l ve i̇lçe cumhuriyet başsavcılığımıza iletmişlerdir. Suruç ilçe seçim kurulu başkanlığı tarafından bazı iddiaların araştırılması için Suruç Cumhuriyet Başsavcılığımıza suç duyurusunda bulunulmuştur.

        Suç duyurusunda bulunulan hususlarla oyların kullanımı ve bir okulun çevresinde yaşanan yaralama olayıyla ilgili olarak Suruç Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal gerekli soruşturma işlemlerine başlatılmıştır. Usulsüz oy kullanma ve yaralama olaylarına karışanların yakalanması için gerekli talimatlar en hızlı şekilde verilmiştir.

        Suruç Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı üzerine usulsüz oy kullanmaya çalıştığı tespit edilen 4 kişi oy pusulalarıyla birlikte yakalanarak gözaltına alınmıştır. Gerek i̇l ve i̇lçe seçim kurullarının gerekse Suruç Cumhuriyet Başsavcılığımızın tüm iddiaları titizlikle değerlendirmişlerdir. Bundan sonraki iddiaları da yine titizlikle değerlendirmeye devam edeceklerdir. Seçim ile ilgili suç içeren tüm davranışlar etkin bir şekilde soruşturulmuştur. Soruşturmaya devam edilecektir" denildi.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ