Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Son dakika... Suudi Arabistan'da Prens el Velid bin Tallal bin Abdülaziz el Suud da gözaltında - İş-Yaşam Haberleri

        Suudi Arabistan'da yolsuzlukla mücadele gerekçesiyle gözaltına alınanlar arasında bir süre önce tatilini Bodrum'da geçiren Prens el Velid bin Tallal bin Abdülaziz el Suud da yer alıyor.

        Tallal, Forbes'un 2017 listesine göre 18 milyar dolarlık serveti ile dünyanın en zengin 45'inci ismi.Suudi Arabistan devletine ait kraliyet şirketi Kingdom Holding Başkanı Suudi Prens El-Velid bin Telal'in, aralarındaTwitter, Citigroup, Lyft, Four Seasons Hotels & Resorts, Hotel George V ve Savoy Hotel gibi dünyanın önde gelen bir çok şirketinde de hissesi bulunuyor.

        2011'de Twitter'a 300 milyon dolarlık yatırım yapan Tallal, 2015 yılında, Twitter'daki yüzdesini arttırmak amacıyla 50 milyon dolar daha yatırım yaptı ve geçen yıl itibarıyla şirketin en büyük hissedarları oldu

        Öte yandan Kingdom Holding'in piyasa değeri ise 12 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

        Suudi Arabistan'da Kral Salman ve ve veliaht Prens Muhammed bin Salman'ın iktidarını sağlamlaştırmak amacıyla kurduğu Yolsuzlukla Mücadele Komisyonunun ilan ettiği bildiriye göre 11 prens ve eski bakanlar tutuklandı.

        BODRUMTATİLİNDE 7 GÜNDE 2.5 MİLYON LİRA HARCAMIŞTI

        Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın yeğeni olan 62 yaşındaki işadamı, geçtiğimiz günlerde yaptığı Bodrum tatili ile gündem olmuştu. Eşi ve kızları ile birlikte Bodrum'a gelen işadamının bu tatilinde 2.5 milyon lira harcadığı belirtilmişti.

        Bodrum'a 300 valisle gelen prens, 800 valizle geri dönmüştü.

        KİŞİSEL SERVETİ 18 MİLYAR DOLAR

        REKLAM

        Forbes'un listesine göre Suudi Arabistan'ın en zengin işadamı olarak görülen Prens El Velid Bin Tallal'in, sahibi olduğu Kingdom Holding aracılığı ile, Avrupa, Amerika ve Orta Doğu'da bir çok şirkette yatırımı bulunuyor.

        Tallal en son Uber yerine rakibi Lyft'e yatırım yapacağı haberleri ile uluslararası medyanın gündemine gelmişti. Uber'i pahalı bulan prens, rakibine 247 milyıon dolarlık yatırım yapmıştı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ