Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika... Trump ile Erdoğan görüştü!

        ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilegörüştü.

        CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN AÇIKLAMA GELDİ

        Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald J. Trump Arasındaki Görüşmeye İlişkin Basın Açıklaması şöyle:

        "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Sayın Donald Trump arasında bu akşam bir telefon görüşmesi gerçekleşmiştir.

        Türkiye ve ABD arasındaki ikili konuları ele alan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump, Suriye krizi ve bölgesel konular hakkında görüş teatisinde bulunmuşlardır.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Soçi zirvesi hakkında ABD Başkanı Trump ile bilgi paylaştığı görüşmede, terörle mücadele üzerinde de durulmuştur.

        Türkiye ve ABD ilişkilerinin güçlendirilmesinin önemine değinen iki lider, DEAŞ, PKK, FETÖ ve benzeri örgütler dâhil, tüm terör örgütlerine karşı birlikte mücadele etme konusunda mutabık kalmışlardır.

        Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

        "VERİMLİ BİR TELEFON GÖRÜŞMESİ GERÇEKLEŞTİRDİK "

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Verimli bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik." açıklamasında bulundu.

        ABD Başkanı Donald Trump, resmi Twitter adresinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bugün bir görüşme gerçekleştireceğini açıklamıştı.

        Trump, "Bu sabah, Orta Doğu'da bana miras bırakılan karmaşık duruma barış getirmeye ilişkin Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile konuşuyor olacağım" ifadelerini kullandı.

        REKLAM
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ