Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik SON DAKİKA! Çatışma nedeniyle trafiğe kapatılan Tunceli-Erzincan yolu yeniden açıldı

        Tunceli kırsalında terör örgütü PKK'ya karşı yürütülen operasyon ve arazi arama tarama faaliyetleri devam ederken, sabah saatlerinde Tunceli-Erzincan karayolunda bulunan Pülümür Vadisi'nde, saldırı hazırlığındaki bir grup terörist, insansız hava araçları ile tespit edildi.

        7 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

        Teröristlerin bulunduğu noktaya güvenlik güçleri sevk edildi. Çıkan çatışmada 7 PKK'lı teröristin öldürüldüğü bildirildi. Çatışma nedeniyle kapatılan Tunceli-Erzincan karayolu trafiğe yeniden açıldı.

        TURUNCU LİSTEDEKİ TERÖRİST DE ÖLDÜRÜLDÜ

        Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamada, bugünkü operasyonda Pülümür Kırsalında İl Jandarma Komutanlığı'nın operasyonunda Tunceli-Ovacık 1988 doğumlu "Turuncu Liste"de kaydı olan Sözde Nazımiye Gücü Sorumlusu Mahir Kod-Cihan Kıt adlı PKK’lı terörisin de etkisiz hale getirildiği belirtildi.

        Açıklamada, "Mühimmatları ile birlikte (İki M16, Dört Kaleşnikof, Bir RPG 7 Roketatar, Bir sırt telsizi ve çok miktarda yaşam malzemesi) ölü olarak ele geçirilmiştir. İlimizde terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalar azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir." denildi.

        İÇİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

        REKLAM

        İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Son 24 saatte iç güvenlik birimlerimizce yapılan operasyonlarda; Hatay Amanoslar’da 11, Tunceli’de 7, Mardin Dargeçit’te 3, Batman Sason’da 2, olmak üzere toplam 23 terörist etkisiz hale getirilmiştir." denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ