Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Son dakika! UEFA, Galatasaray kararını açıkladı: UEFA-Galatasaray anlaşmasının detayları - Galatasaray Haberleri

        UEFA, Galatasaray'ın Finansal Fair-Play kriterlerine uyup uymadığıyla ilgili kararlarını açıkladı. UEFA'dan yapılan duyuruya göre Galatasaray, UEFA ile 4 yıllık bir anlaşma sağladı. UEFA, Galatasaray'a para cezası,kadro bildiriminde oyuncu kısıtlaması ve bütçesinde kısıtlamaya gidildiğini duyurdu.

        UEFA, Galatasaray'a 15 milyon Euro para cezası verdiğini, bunun 6 milyonluk kısmının erken elenme ihtimaliyle kesin ödeneceğini, kalan 9 milyon Euro'nun ise kulübün operasyonel ve finansal ölçümlere bağlı olarak ödeneceğini duyurdu.

        AVRUPA'DA LİSTEYE BU SEZON 21 OYUNCU KAYDEDİLEBİLECEK!

        Öte yandan UEFA, Galatasaray'a UEFA organizasyonlarında bildirebileceği oyuncu sayısında da kısıtlamaya gitti. Sarı-kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi'nde 21 kişi bildirebilecek. Ceza olmasaydı oyuncu kontenjanı ise 25 idi.Bu rakam, finansal şartların yerine getirilmesi halinde, her yıl +1 olarak revize edilebilir.

        BÜTÇEDE KISITLAMA

        UEFA, Galatasaray'ın bütçesinde kısıtlamaya gidileceğini de duyurdu:

        REKLAM

        2018-19 sezonu: 20 milyon Euro zarar

        2019-20 sezonu: 10 milyon Euro zarar

        2020-21 sezonu:Borçsuzluk

        TRANSFERDE KISITLAMA!

        Galatasaray'ın KAP'a yaptıpı açıklamada A listesine dahil edebilecek transferlerde sınırlama olduğunu, bu sınırlamanın da transfer gelirleri ve harcaması konusunda pozitif olma şartını içerdiği belirtildi.

        GALATASARAY, ANLAŞMAYI KAP'A BİLDİRDİ

        Galatasaray, UEFA ile yapılan anlaşmayı KAP'a bildirdi. Sarı-kırmızılıların KAP'a yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

        "UEFA Kulüp Finansal Kontrol Komitesi tarafından Şirketimiz hakkında yürütülen UEFA Mali Fair Play Kriterleri; başabaş hesap durumu soruşturma süreci sona ermiş olup, Şirketimiz ile UEFA Kulüp Finansal Kontrol Komitesi arasında yapılandırma anlaşması imzalanmıştır.

        Yapılan anlaşmanın detayları şu şekildedir:

        * Yapılandırma anlaşması, 2018/19, 2019/20, 2020/21 ve 2021/22 sezonlarını kapsamaktadır.

        * Şirketimiz, 2021/22 izleme periyodunda (2017/18, 2018/19, 2019/20 ve 2020/21 sezonları) UEFA başabaş hesap kriterlerine uymayı taahhüt etmektedir.

        * Şirketimiz, 2017/18 sezonu için azami 50 Milyon Euro ve yapılandırma sezonlarını içeren 2018/19 sezonu için azami 20 Milyon Euro, 2019/20 sezonu için azami 10 Milyon Euro başabaş hesap açığı vermeyi taahhüt etmektedir.

        * Şirketimiz anlaşma süresi boyunca personel giderleri/toplam gelirler oranında, futbolcu haklarına ait amortisman giderlerinde ve net banka borç seviyesine getirilen sınırlandırmalara uymayı taahhüt etmektedir.

        * Şirketimiz, sözkonusu sezonların her birinde anlaşmada yer alan operasyonel ve mali kriterlere uyum gösterilmesi durumunda, 25 kişilik UEFA A listesine 2018/19 sezonunda 21 oyuncu, 2019/20 sezonunda 22 ve 2020/21 sezonunda 23 oyuncu dahil edebilecektir. 2021/22 sezonundan itibaren ise bu sınırlandırma sona erecektir.

        * Şirketimiz, bu anlaşma süresince, UEFA A Listesine dahil edilebilecek yeni oyuncu transferlerinde belirli bir sınırlandırmayı kabul etmektedir. Bu sınırlama, sezon bazında net transfer gelirlerinin (transfer gelirleri-transfer harcamaları) pozitif olması şartını içermektedir. Bu sınırlama, önümüzdeki sezonlarda bu anlaşmada yer alan operasyonel ve mali kriterlere uyum gösterilmesi durumunda 2021/22 sezonunda kaldırılacaktır. Halihazırda UEFA 2017/18 A listesinde yer alan oyuncular ile, sözleşmesi bitmiş ve serbest oyuncular ile imzalanacak sözleşmeler bu sınırlama kapsamında değildir.

        * Şirketimiz toplam 6 Milyon Euro tutarındaki UEFA Katılım gelirlerine tedbir konulmasını kabul etmekte olup ilgili tutar 2017/18, 2018/19 ve 2019/20 sezonlarında 3 eşit taksit halinde UEFA gelirlerinden mahsup edilecektir.

        Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

        MUSTAFA CENGİZ AÇIKLAMA YAPMIŞTI!

        Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, 11 Mayıs'ta yaptığı açıklamada UEFA'nın sarı-kırmızılı futbol takımına Avrupa kupalarına katılımla ilgili bir ceza vermeyeceğini söylemişti. Cengiz, UEFA ile görüştüklerini belirterek, "Az önce UEFA'dan bir telefon geldi. Sağlıklı bir haber. Önümüzdeki sezon Avrupa kupalarına katılmak için herhangi bir ceza veya engel yok. İnşallah gelecek sezon Avrupa'da yer alacağız. Buradan Türk spor camiasına müjde veriyorum." ifadelerini kullanmıştı.

        Cengiz, 29 Mayıs'ta yaptığı açıklamada ise Cengiz, "UEFA ile görüşmelerde ana konular neredeyse bitti. Prensip anlaşmaları bitti. Detaylardayız ve anlaşmayı sonuçlandırmak üzereyiz. UEFA yetkilileriyle hemen hemen her gün görüşüyoruz. Bazı bilgileri güncelliyoruz. UEFA, Türk futboluna eşit davranıyor. UEFA tarafından Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye ne tür kısıtlamalar yapıldıysa, bize de hemen hemen aynısı uygulanacak. İmzalar atıldığında, detaylarını anlatacağımdan emin olabilirsiniz. " diye konuşmuştu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ