Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Van'da son dakika feci kaza! 8 ölü, 2 yaralı var

        Van'ın Gürpınar ilçesinde kamyonla minibüsün çarpıştığı kazada, 8 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi yaralandı.

        DHA'nnı haberine göre kaza, saat 08.00 sıralarında Van-Başkale karayolunun 70'inci kilometresinde meydana geldi. Henüz sürücüleri ve plakaları belirlenemeyen minibüs ile kamyonun çarpışması sonucu, 8 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı. Kazanın ardından bölgeye itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri tarafından araçlardan çıkarılan yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

        Kazada, Muzaffer Korkmaz, Cevdet Genco, Cevat Toprak, Cengiz Kokmaz ve Zübeyde Çanak ile kimlik bilgileri henüz belirlenemeyen 3 kişi olay yerinde hayatını kaybetti. Kazada hayatını kaybedenlerden Cevdet Genco, Cevat Toprak ve Zübeyde Çanak'ın Başkale ilçesine bağlı Çaldıran Mahallesi'nde güvenlik korucusu olarak görev yaptıkları öğrenildi. Çanak'ın 5 çocuk annesi olduğu ve kendisi gibi güvenlik korucusu eşi Sabahattin Çanak'ın da 2010 yılında elektrik akımına kapılması sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.

        VALİLİKTEN AÇIKLAMA

        Valilikten yapılan açıklamada, kazanın saat 07.00 sıralarında meydana geldiği belirtildi.

        Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

        "Sürücü M.K. idaresinde seyir halindeki 65 DH 165 plakalı aracın yolun kaygan olması nedeniyle şerit ihlali yaparak, karşı istikametten gelen C.T'nin kullandığı 65 EN 541 plakalı yolcu minibüsüne çarpması şeklinde gerçekleşen kaza sonucu sürücülerin de aralarında bulunduğu 8 vatandaşımız olay yerinde hayatını kaybetmiş, yaralanan 2 vatandaşımız hastanede tedavi altına alınmıştır. Olayla ilgili tahkikat devam etmektedir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza acil şifa dileriz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ