Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika...Kuzey Kore'den yeni baristik füze testi

        Güney Kore haber ajansı Yonhap, Kuzey Kore'nin yeni bir füze test ettiğiniiddia etti.Güney Kore ordusu, Pyonyang bölgesine yakınlarındaki Pyongsong'dan fırlatılan füzenin doğu yönüne doğrugittiğini ve ABD ile testin ayrıntılarını analiz ettiklerini açıkladı.

        JAPONYA BM'DEN GÖRÜŞME TALEP ETTİ

        Japonya Başbakanı Abe, Kuzey Kore'nin son füze testi konusunda görüşmek için BM Güvenlik Konseyi'nden aciltoplantı talep etti

        TRUMP'TAN AÇIKLAMA

        ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore'nin son füze denemesiyle ilgili gerekli adımları atacakları mesajını vererek, "Bununla ilgileneceğiz. Bu, ele alıp değerlendireceğimiz bir durum." açıklamasını yaptı.

        MATTİS'TEN FÜZE AÇIKLAMASI

        Daha sonra söz alan ABD Savunma Bakanı Jim Mattis ise Kuzey Kore'nin kıtalararası bir balistik füze fırlattığını ve bu füzenin daha öncekilerden daha yükseğe çıktığını ifade etti.

        Aynı saatlerde Güney Kore'nin de misilleme olarak bir füze fırlattığını ve bu ülkeyle dayanışma içinde olduklarını dile getiren Mattis, "Kuzey Kore'nin füze denemelerinin bölgesel barışı ve dünya barışını tehdit ettiğini" belirtti.

        TİLLERSON'DAN YAZILI AÇIKLAMA

        ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson "ABD, Kuzey Kore'nin bu son kıtalararası füze denemesini kınamaktadır. Diplomatik seçenekler şimdilik hala açık durumdadır. ABD, Kuzey Kore'nin savaşçı eylemlerini sona erdirmek ve ülkeyi nükleerden arındırmak için barışçıl yollar bulunmasına bağlıdır." ifadelerini kullandı.

        Bunun yanı sıra Kuzey Kore'ye ilave yaptırımlar da getirilebileceğine dikkati çeken Tillerson, Birleşmiş Milletler çatısı altında yakın zamanda Kuzey Kore'yle ilgili bir görüşme trafiği başlatabileceklerini bildirdi.

        960 KM UZAĞA DÜŞTÜ

        Güney Kore askeri yetkilileri füzenin4500 km yüksekliğe ve 960 km uzaklığa ulaştığını açıkladı.

        PENTAGON DOĞRULADI

        Pentagon sözcüsü Colonel Robert Manning'in yaptığı açıklama şöyle: "Yüksek olasılıkla' Kuzey Kore'den ateşlenen bir balistik füze olduğu tespit ettik. Durumudeğerlendirme sürecindeyiz, ayrıntılar hakkında açıklama yapacağız."

        Pentagon: Kuzey Kore'den fırlatılan füze ilk belirlemelere göre kıtalararası balistik bir füze (ICBM)

        ABD UYARMIŞTI

        ABD, Kuzey Kore balistik füzeyifırlatmadanönce, yeni bir füze testi yapılabileceğini açıklamıştı.

        JAPONYA KINADI

        Japonya Kuzey Kore'nin balistik füze testini şiddetle kınadığını açıkladı.

        Japonya, Kuzey Kore'nin geçtiğimiz Eylül ayında test ettiği kıtalararası füzenin"Hokkaido" bölgesinde pasifik okyanusuna düştüğünü söylemişti.

        "HAVADA YAKLAŞIK 50 DAKİKA KALDI"

        Japon hükümet yetkililerinin yaptığı açıklamada, Kuzey Kore'den fırlatılan füzenin yaklaşık olarak 50 dakika havada kaldığı ve Japonya'da 'münhasır ekonomik bölge (exclusive economic zone)' yakınlarında düştüğü belirtildi.

        REKLAM
        Harita
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ