Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Spor yazarlarından Ankaragücü - Fenerbahçe maçı yorumu - Fenerbahçe Haberleri
        1

        İLKER YAĞCIOĞLU

        Zirveyi yakından ilgilendiren haftada Fenerbahçe son dakikada öyle bir gol buldu ku şampiyonluk ümitleri resmen zirve yaptı. Galatasaray'ın Beşiktaş'ı yenmesiyle aradaki fark ikiye ininci şimdi zadece Beşiktaş'ın 1 mağlubiyet almasını bekleyecekler. Maça gelecek olursak.... Emre Belözoğlu'nun 35. dakikada Mert'i çıkartıp Gökhan'ı oyuan aldığı ana kadar son haftalardaki en kötü Fenerbahçe'yi izliyorduk. Üretemeyen, rakibe de 3-4 fırsat tanıyan dağınık bir görüntü içindeydiler.

        2

        Ama Emre hocanın müdahalesinin ardından işler tamamen değişti. O dakikada bu değişikliği yapmak, devreyi beklememek ve takımın sıkıntısını görmek Emre Belözoğlu'nun ileride çok iyi bir teknik direktör olacağının ip uçlarıydı. 2. yarı resmen tek kale oynanan bir maç izledik. Fenerbahçe oyunu rakip ceza sahası içinde oynadı. Sadece golün gelmesi maçın uzatma dakilarının buldu. Bu da sevinci bir kat daha arttırdı. Fener'in şampiyonluk ihtimali artık daha fazla...

        3

        ERCAN GÜVEN

        Beşiktaş ve G.Saray için “umduğu” her türlü puan hesabı aynen hayata geçen Fenerbahçe, kendi hesabını ancak son nefesteki golle denkleştirebildi ve zirveye üç puanlık bir adım attı. Zor mor!.. Hesap tuttu ya; ona bakın siz. Maçın bitmesine on dakika kala “patron çıldırdı”… Belözoğlu takımı, kurguyu, planı, her şeyi değiştirdi ve Ozan/Mesut/Szalai’yi dışarı aldı Gustavo/Thiam/Cisse’yi sahaya sürdü.

        4

        Gole mecburdu Fenerbahçe. Risk kaçınılmazdı. Beklediği ve tüm umutlarını yüklediği galibiyet golüne ancak maçın uzatmaları biterken ulaşan Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın kaybettiği derbi haftası Süper Lig’e yeni renk getirdi. Kimine pembe, kimine mor… Kesin olan şu ki, artık sezon sadece siyah-beyaz değil.

        5

        GÜRCAN BİLGİÇ

        Emre Belözoğlu müthiş bir maç yönetti. Son 15 dakikaya her şeyi risk ederek girdi. Takımı bu reflekse cevap verdi. Valencia bir asist ve golle sahanın parlayanı oldu. İrfan ve Mesut yine orta sahayı yönetti, defans hattı yine rakibe golü ikram etti.

        6

        ENGİN VEREL

        Böyle maçlarda en çok korkulan eski tüfeklerdir... Fenerbahçe'ye çok yüksek bir maliyetle gelen ama bekleneni veremeyen Alper Potuk, bu sezon Ankaragücü ile yeniden var olma mücadelesi veriyor. Bu tür oyuncuların eski takımlarına karşı her zaman kapasitesinin üstünde performanslar gösterdiğine şahit olmuşluğumuz vardır. İşte o Alper Potuk daha maçın başında eski takımı Fenerbahçe'ye golünü attı. Aynı Alper 27. Dakikada kale önünden kafayla uygun pozisyonda topu dışarı atmasaydı belki de Ankaragücü 3 puanı sağlama alacaktı.

        7

        Sonra maçın Ankaragücü'nün kontrolünde devam ettiğine şahit olduk. Ta ki Emre Belözoğlu, Ozan Tufan'ı sağ bekten alıp gerçek yerine koyana kadar. Ne diyelim hatadan dönmek de erdemdir. İşte o Ozan Tufan, Fenerbahçe'nin beraberlik golünü attı. Hücumun başlangıcında Mesut Özil'in organizasyonunu ve katkısını da teslim etmek lazım.

        8

        Emre'nin çoğu zaman takımı mücadele anlamında eksik bıraksa da Mesut ısrarını yerinde buluyorum. Zira onda bulunan cevheri yeniden ortaya çıkarmanın tek yolu bu ve bu cevher ortaya çıktığında Fenerbahçe adına birçok şeyin olumlu anlamda değişeceğini hepimiz biliyoruz. Uzatmanın son dakikasında İrfan Can'ın ortasında Valencia'nın golü ise futbolun adaletiydi ve Fenerbahçe haklı bir galibiyetle şampiyonluk yarışında 'Sonuna kadar varım' dedi.

        9

        FAİK ÇETİNER

        Emre Belözoğlu “Kazanan takımı bozmam“ deyip, geçen haftanın 11’ni sahaya sürmüştü. Doğru mu tartışılır. Bazı maçlarda rakibe göre takım yaparsın. Mesut Özil’i oynatmak istiyorsun kabul. Ama o zaman beşi bir yerdeden (Sosa, Mert Hakan,Ozan Pelkas, İrfan Can) birini kulübeye alacaksın. Belözoğlu onu yapmayıp Ozan’ı sağ beke, Gökhan Gönül’ü yanına oturtmuştu.

        10

        Ankaragücü maça hızlı başlayıp, Alper Potuk’la da çok erken golü bulunca Fenerbahçe şoka girdi. Sahadaki görüntü hiç iç açıcı değildi. Belözoğlu yanlışından 35'te döndü. Mert Hakan dışarı, Gökhan Gönül içeri, Ozan Tufan gerçek yerine geçti. Bu değişikle birlikte maçın şekli, şemali, gidişatı bir anda değişti. Fenerbahçe topu aldı, baskıyı kurdu, Ozan’la golü buldu.

        11

        İkinci bölümde Fenerbahçe’nin başta Mesut Özil olmak üzere top ustaları (İrfan Can, Sosa, Ozan, Valencia) sahne aldılar. Gökhan sağdan, Caner soldan bindirmelerle rakibin gardını düşürdüler. Ankaragücü ayakta kalıp bir puana “Şükür” diyemeden Valencia uzatmada son sözü söyleyip ”Yarışa devam” dedi. Bu galibiyet Fenerbahçe’yi zirveye daha da yaklaştırdı. Kazanan haklıdır ama bu maçtan sonra Emre Belözoğlu küçük de olsa dersler çıkarmalı.

        12