Bizi takip edin!

İspanya

İspanya Milli Futbol Takımı hakkında bilgiler

Teknik Direktör: Vicente del Bosque
Piyasa Değeri: 629,50 milyon EUR

İlk maçına 28 Ağustos 1920 tarihinde Danimarka karşısında çıkan İspanya Milli Takımı, Avrupa şampiyonalarında aldığı 3 şampiyonluk ile turnuva tarihinin en başarılı takımları arasındadır. İlk olarak ev sahibi olduğu 1964 Avrupa Şampiyonası’nı kazanan İspanya, 2008 ve 2012 yıllarında üst üste iki turnuvada şampiyonluk yaşamıştır. Bu iki turnuva arasında, 2010 Dünya Kupası’nı da müzesine götüren İspanya Mili Takımı son yıllarda Avrupa ve Dünya futbolunu domine etmektedir.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde, Ukrayna, Slovakya, Belarus, Luksemburg ve Makedonya ile C grubunda yer almış ve 9 galibiyet 1 mağlubiyet ile grubunu lider tamamlayarak, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine katılım hakkı elde etmiştir. Tek mağlubiyetini Slovakya karşısında 2-1 lik skorla almıştır ve bu maç ile 36 maçlık yenilmezlik serisi son bulmuştur.

1984’te yine Fransa’da düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası'nda ev sahibi Fransa’ya yenilerek ikinci olmuştur.

EURO 2016 İstatistikleri:

  • 0-1 GOL ATTIĞI MAÇLAR
    %75
    3
  • 2-3 GOL ATTIĞI MAÇLAR
    %25
    1
  • 4-6 GOL ATTIĞI MAÇLAR
    %0
    0
  • 7+ GOL ATTIĞI MAÇLAR
    %0
    0

Takım Kadrosu

İspanya Milli Futbol Takımı Kadrosu
TEKNİK DİREKTÖR

Vicente del Bosque (73)

Vicente del Bosque González, İspanyol teknik direktör ve eski futbolcu. 1999-2003 yıllarında Real Madrid'de görev aldığı dönemde kulübün son yıllardaki en başarılı dönemlerini geçirmiş, 2004-2005 sezonunun ilk yarısında Beşiktaş'ta görev almıştır.

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası sonrası teknik direktör Luis Aragones, millî takımı bırakıp Fenerbahçe'ye transfer olunca, del Bosque İspanya Futbol Federasyonu tarafından İspanya Millî Futbol Takımı'nın başına getirildi.

Vicente del Bosque'li İspanya, Dünya Kupası elemelerinde Bosna-Hersek, Türkiye, Belçika, Estonya ve Ermenistan'dan oluşan gruba düştü. İlk altı maçının altısını da kazan del Bosque'nin İspanya'sı 2009 FIFA Konfederasyon Kupası'na katıldı. Kupa öncesi hazırlık maçları yapan İspanya, 9 Haziran 2009'da Azerbaycan hazırlık maçını da kazandı. Böylece ilk 10 maçını da kazanan Del Bosque, Brezilya'nın eski teknik direktörlerinden João Saldanha'nın ilk 9 maçının dokuzunu kazanması rekorunu kırdı.

del Bosque ilk turnuva sınavını Konfederasyon Kupası'nda verdi. İspanya, Güney Afrika, Irak ve Yeni Zelanda'nın grubunda 3 maçını da gol yemeden kazanarak yarı finale çıktı. Bu sonuçlarla del Bosque, hem 13 arka arkaya galibiyetle millî takımlar bazında bir dünya rekoru kırarken, Brezilya'nın 35 maçtır yenilmeme rekoruna ortak oldu. 24 Haziran 2009'da ise yarı finalde ABD'ye yenilerek bu seriye son verildi. İspanya, Güney Afrika'yı uzatmalarda yenerek turnuva üçüncüsü oldu.

İspanya geri kalan Dünya Kupası eleme maçlarını da kazanıp 10 maçta 28 gol atıp 5 gol yiyerek, tüm maçlarını kazanarak 2010 FIFA Dünya Kupası'na katılma hakkı kazandı. Dünya Kupası öncesi, İspanya millî takımlar dünya sıralamasında ikinci sıraya çıkmıştı.

Dünya Kupası'na 1-0'lık sürpriz İsviçre mağlubiyetiyle başlansa da Honduras'ı 2-0, Şili'yi ise 2-1 yendiler ve averaj ile grup birincisi oldular. Portekiz'i de 1-0'la geçip çeyrek finale kaldılar. Andrés Iniesta'nın golüyle Paraguay'ı 1-0 ile geçince 1950'den bu yana ilk kez son dörde kalmış oldular. Almanya'yı da Carles Puyol'un kafa golüyle 1-0 yenen İspanya, tarihinde ilk kez finale kaldı. Finalde Inesta'nın uzatma dakikalarındaki golüyle Hollanda'yı 1-0 yenerek tarihlerinde ilk kez Dünya şampiyonu oldular. Turnuvada 8 gol atıp 2 gol yiyen İspanya, hem en az gol atan hem de en az gol yiyen şampiyon oldu. Ayrıca turnuvanın son dört maçında gol yemeyen tek takım oldular.

del Bosque, Marcello Lippi'den sonra hem Şampiyonlar Ligi hem de Dünya Kupası'nı kazanan ikinci teknik direktör oldu. Teknik adam, 17 Kasım 2010 itibariyle 38 maçta 33 galibiyet 1 beraberlik ve 4 mağlubiyet almıştır.2012 Avrupa Futbol Şampiyonasında da İspanya Millî takımının başında olmuştur ve İspanya finalde İtalyayı 4-0 mağlup ederek kupaya uzanmıştır.

İstatistikler:

Euro 2016 takım istatistikleri

EN ÇOK KIRMIZI KART

* Bu alandaki veriler henüz yetersiz oldukları için görüntülenememektedir. Lütfen, daha sonra tekrar kontrol ediniz.

Videolar

Euro 2016'nın en güncel videoları...