Bizi takip edin!

İsviçre

İsviçre Milli Futbol Takımı hakkında bilgiler

Teknik Direktör: Vladimir Petkovic
Piyasa Değeri: 190,65 milyon EUR

İlk maçını 12 Şubat 1905 tarihinde Fransa karşısında oynayan İsviçre Milli Takımı, Avrupa Futbol Şampiyonası'ndan ziyade Dünya Kupası'nda daha fazla başarıya sahiptir.

Dünya Kupası tarihinde 3 çeyrek final, 4 birinci tur, 3 son 16 turu başarısı ile hiç de kötü olmayan İsviçre, Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinde ise 1996 yılına kadar elemeleri geçememiştir. 1996'da ise ilk kez 1.Tur başarısı elde eden İsviçre, sonraki turnuvada yine elemelerde takılı kalmıştır. EURO 2004 ve EURO 2008'de etkili performans sergileyen İsviçre, 2012 yılında yine elemelerde takılı kalmıştır.

7 galibiyet 3 mağlubiyet ile bitirdiği elemelerden ikinci sırada çıkarak, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonasına Xhaka, Behrami, Shaqiri gibi etkili oyuncular ile katılacak olan İsviçre, sahaya Gökhan İnler'in kaptanlığı ile inecek. Gökhan İnler deneyimi ve milli takım kariyeri ile takım içerisinde önemli bir yere sahip olsa da, Leicester City'de kulübeye mahkum kalması İsviçreli teknik adam Petkovic'i düşündürüyor.

İsviçre Milli Takımı, Fransa, Arnavutluk ve Romanya ile birlikte EURO 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası A Grubu'nda mücadele edecek.

EURO 2016 İstatistikleri:

  • 0-1 GOL ATTIĞI MAÇLAR
    %100
    4
  • 2-3 GOL ATTIĞI MAÇLAR
    %0
    0
  • 4-6 GOL ATTIĞI MAÇLAR
    %0
    0
  • 7+ GOL ATTIĞI MAÇLAR
    %0
    0

Takım Kadrosu

İsviçre Milli Futbol Takımı Kadrosu
TEKNİK DİREKTÖR

Vladimir Petkovic (60)

Petković, kariyerine 1980'li yılların başında doğduğu ve büyüdüğü şehrin en büyük kulübü FK Sarajevo'da başlamıştır. Orta saha olarak görev yapan futbolcu altı sene ülkesinin takımlarında forma giymiş, kariyerinin son dönemlerini ise İsviçre kulüpleri olan FC Sion, AC Bellinzona ve FC Locarno'da geçirmiştir.

Saha kenarındaki kariyerine 1997 yılında eski kulübü AC Bellinzona'da futbolcu-antrenör olarak başlayan Petković, 2004 yılında Lugano'nun başına geçerek ilk teknik direktörlük deneyimini yaşama fırsatı bulmuştur. Bir sezon burada kaldıktan sonra 2006'da Bellinzonaya teknik direktör olarak dönen Boşnak antrenör, takımını 2008 İsviçre Kupası'nda finale taşıyarak UEFA Kupası'na göndermiş ve alt kümeden İsviçre Süper Ligi'ne yükselmesini sağlamıştır.

2011-12 sezonu başında ise Samsunspor ile bir yılı opsiyonlu iki yıllık sözleşme imzalayan teknik adam böylece ilk kez İsviçre dışında bir kulübün teknik direktörlüğüne getirilmiştir. Samsunspor kariyeri ise henüz sezon tamamlanmadan 23 Ocak 2012 günü karşılık fesh sonucu sonlanmıştır. Kovulduktan sonra yeni sezon için Sion ile anlaşan teknik adam bu takımın başında hiçbir maça çıkmadan Lazio'nun başına geçmiştir. 2014 yılında bu takımdan ayrılan Vladimir, Hittzfeld ile yolları ayıran İsviçre'nin başına getirildi.

İstatistikler:

Euro 2016 takım istatistikleri

EN ÇOK KIRMIZI KART

* Bu alandaki veriler henüz yetersiz oldukları için görüntülenememektedir. Lütfen, daha sonra tekrar kontrol ediniz.

Videolar

Euro 2016'nın en güncel videoları...