Bizi takip edin!

Türkiye

Türkiye Milli Futbol Takımı hakkında bilgiler

Teknik Direktör: Fatih Terim
Piyasa Değeri: 228,65 milyon EUR

İlk maçına 26 Ekim 1923 yılında çıkan Türkiye Milli Takımı, ilk Avrupa şampiyonası turnuvasına 1996 yılında katılmıştır. İngiltere’de düzenlenen EURO 96’da gol atma başarısı gösteremeyen A Milli Takım gruptan çıkamamıştır. 2000’de Mustafa Denizli yönetiminde çeyrek final oynayan Ay-Yıldızlılar, Euro 2008’de Fatih Terim yönetiminde üçüncü olarak Avrupa Futbol Şampiyonaları'ndaki en büyük başarısını kazanmıştır.

1954 ve 2002 Dünya Kupası’na da katılan Türkiye Milli Takımı’nın 2002 Dünya Kupası’nda Şenol Güneş yönetiminde aldığı üçüncülük de bir diğer başarısıdır. 1950 yılında ise davet edilmesine rağmen finansal sorunlar nedeniyle turnuvaya katılmamıştır.

Euro 2016 Avrupa şampiyonası elemelerinde Hollanda, Çek Cumhuriyeti, İzlanda, Letonya ve Kazakistan ile A grubunda yer almıştır. İlk maçında İzlanda karşısında aldığı 3-0’lık yenilgi ile elemelere kötü bir başlangıç yapmış ancak son 3 maçında rakiplerine karşı aldığı galibiyetler ile iddiasını sürdürmüştür. Son maçında, Selçuk İnan’ın attığı frikik golüyle İzlanda’yı 1-0 yenerek grubunu 3. sırada tamamlamış ve diğer gruplardaki puan durumları da Değerlendirildiğinde en iyi üçüncü olarak, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine direk katılma hakkı kazanmıştır.

EURO 2016 İstatistikleri:

  • 0-1 GOL ATTIĞI MAÇLAR
    %67
    2
  • 2-3 GOL ATTIĞI MAÇLAR
    %33
    1
  • 4-6 GOL ATTIĞI MAÇLAR
    %0
    0
  • 7+ GOL ATTIĞI MAÇLAR
    %0
    0

Takım Kadrosu

Türkiye Milli Futbol Takımı Kadrosu
TEKNİK DİREKTÖR

Fatih Terim (70)

Fatih Terim, "İmparator" ve "Commendatore" lâkaplı Türk teknik direktör ve defans mevkiinde oynamış eski millî futbolcu. Şu anda Türkiye millî takımını çalıştırmaktadır.

UEFA Kupası'nı kazandırdığı 17 Mayıs 2000 tarihinden tam 11 yıl sonra, 17 Mayıs 2011'de 3. kez Galatasaray teknik direktörlüğüne getirildi. 1 Temmuz 2011 tarihinde Türk Telekom Arena'da gerçekleştirilen törende, Galatasaray ile üç senelik resmi sözleşmeye imza attı. 12 Mayıs 2012 tarihinde Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda Galatasaray'ın 18. lig şampiyonluğunu kazanmasında büyük rol oynadı. Galatasaray'la sezonu zirvede tamamlayan Terim, kariyerinin 5. lig şampiyonluğunu elde ederken, lig tarihinin en fazla şampiyonluk kazanan teknik direktörü unvanını elde etti.

2012-13 sezonunda Galatasaray'ı Şampiyonlar ligi'nde çeyrek finale taşıyan Terim, Real Madrid'i 2. maçta 3-2 mağlup etseler de, ilk maç 3-0 bittiği için turnuvaya veda ettiler. 2012-13 sezonu sonunda Galatasaray ile 6. lig şampiyonluğunu kazandı ve Süper Lig'de en çok şampiyon olan teknik direktör unvanını geliştirdi. 2012 ve 2013 yıllarında ezeli rakibi Fenerbahçe'yi iki defa üst üste yenerek Türkiye Süper Kupası'nı Galatasaray'ın müzesine götürdü.

Birçok kez Millî Takım'ı çalıştırmış ve Millî Takım ile birçok başarı almış Fatih Terim, Ağustos ayında Abdullah Avcı'nın görevinden ayrılmasından sonra TFF'den teklif aldı ve 2013-14 sezonunda Millî Takım'ın oynayacağı 4 eleme maçı için takımın başına getirildi. Fatih Terim, bu süreçte hem Galatasaray hem de Türkiye Millî Futbol Takımı'nı çalıştıracak biçimde sözleşme imzaladı. Millî Takım'la ilk maçına ise Andorra karşısında çıktı. Bu maçta 5-0 galip gelen Türkiye, bir sonraki maçta da Romanya ile karşılaştı. Romanya maçında da Burak Yılmaz ve Mevlüt Erdinç'in attığı gollerle 2-0 galip gelen Türkiye,ardından Estonya ile Tallin'de Umut Bulut ve Burak Yılmaz'ın golleriyle 2-0 net sonuçla kazanarak gruptan çıkmak için şansını sürdürürken Fatih Terim, 3 maçta 3 galibiyet alarak büyük başarı elde etti.

Eylül ayı içinde Galatasaray yönetim kurulu Fatih Terim ile 2 yıllık sözleşme uzatma kararı aldı. Fatih Terim ise bu teklifi kabul etmedi ve 24 Eylül 2013 günü Galatasaray SK Başkanı Ünal Aysal bu durumu gözden geçireceklerini ifade etti. 24 Eylül 2013 akşamı ise Galatasaray Yönetim Kurulu'nun yaptığı toplantı sonucunda oy birliği ile görevine son verildi.

İstatistikler:

Euro 2016 takım istatistikleri

EN ÇOK KIRMIZI KART

* Bu alandaki veriler henüz yetersiz oldukları için görüntülenememektedir. Lütfen, daha sonra tekrar kontrol ediniz.

Videolar

Euro 2016'nın en güncel videoları...