Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2016 Rio Olimpiyatları Tutya Yılmaz: "Olimpiyatta yarışmak inanılmazdı" - 2016 Rio Olimpiyatları Haberleri

        Türk cimnastik tarihinde olimpiyatlara katılan en genç sporcu olarak tarihe geçen Tutya Yılmaz, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

        Olimpiyat oyunlarına çok iyi hazırlandığını vurgulayan 17 yaşındaki milli sporcu, "Yarışma çok heyecan vericiydi. Madalya ya da finali düşünmedim. O, beni strese sokardı. Yarışmaya yapabileceğimin en iyisi için çıktım. Amacım eğlenmekti, güzel yarışmaktı. Ülkemi güzel bir şekilde temsil ettiğim için çok mutluyum." diye konuştu.

        Tutya Yılmaz, olimpiyatta yarışmanın çok farklı bir duygu olduğunu anlatarak, "Olimpiyatta yarışmak inanılmazdı. Seyircilerin de hoşuna gitti. Yarışmanın ardından tribüne çıktım. Herkes benimle fotoğraf çekilmek istedi. Performansımı çok beğenmişler." şeklinde görüş belirtti.

        "ANNEM GÖZYAŞLARINI TUTAMAMIŞ"

        Yarışmanın ardından hem Türkiye'den hem de yurt dışından çok olumlu mesajlar aldığını vurgulayan milli cimnastikçi, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Birçok kişi aradı, mesaj atanlar oldu. Bunlar da beni çok mutlu etti. Ailem de buradaydı. Yarışmayı tribünden izlediler. Babam, kardeşim çok mutlu olmuşlar. Annem çok heyecanlanmış, gözyaşlarını tutamamış."

        Organizasyonla ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine Tutya Yılmaz, şunları kaydetti:

        "Daha önce gençlik olimpiyatlarına gitmiştim ama bu çok farklı. İlk olimpiyatım olduğu için bana her şey güzel geliyor. Olimpiyatlar konusunda tecrübeli olanlar, 'Londra ve Pekin daha güzeldi.' diyorlar. Odalar falan küçük ama herhangi bir sorunla karşılaşmadım."

        Tutya Yılmaz, gelecekteki hedefleriyle ilgili de, "Burada yarıştıktan sonra adeta gözlerim açıldı. 'Artık madalyayı hedeflemeliyim.' dedim. Bunun için çok çalışacağım. 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın hazırlıklarına en kısa zamanda başlayacağım." ifadelerini kullandı.

        Tutya Yılmaz, artistik cimnastikte toplamda 53,132 puan alarak genel klasmanda 42'nci oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ