Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2016 Rio Olimpiyatları Rio'da kadınlardaki tek madalyamızın sahibi Nur Tatar - 2016 Rio Olimpiyatları Haberleri

        HABERTÜRK SPOR

        31. Yaz Olimpiyatları’nda madalya beklediğimiz isimlerin başında gelen milli tekvandocumuz Nur Tatar, yarı finalde kaybedip altın madalya şansını yitirmesine rağmen kürsüye çıkmayı başardı...

        3.’lük müsabakasında Tayvanlı Chia- Chia Chuang’la kozlarını paylaşan milli sporcumuz, 3-0 geriye düştüğü maçta rakibini 7-3’le devirdi ve bronz madalyaya ulaştı. Tatar böylece, Rio 2016’da kadınlardaki tek madalyamızı kazandırdı. Londra 2012’de gümüş madalya alan Nur Tatar, Rio 2016’daki bronzla birlikte olimpiyatlardaki 2. madalyasını elde etmiş oldu. Türkiye, Tatar’ın kürsüsüyle Rio 2016’daki 6. madalyasına ulaştı.

        BURUK SEVİNÇ YAŞADI

        Madalya kazanmasının ardından açıklamalarda bulunan milli tekvandocumuz Nur Tatar, “Madalya aldığım için mutluyum. Ancak bugün çok formda hissediyordum kendimi. Çok iyiydim. Yarı finalde çok şanssız bir şekilde kaybettim. Altın olmadığı için hüzünlüyüm ancak her şeye rağmen madalya kazandırmak beni sevindirdi” dedi.

        Kendisine verilen desteği hissettiğini söyleyen Tatar, “Biz bu yola baş koyduk. Tokyo 2020’ye altın sözüm olsun” diye konuştu.

        Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, “Gönül isterdi ki Rio’dan bir de altınla ayrılalım. Yine de olimpiyatlarda tekvandonun madalya geleneğini sürdürüğümüz için mutluyuz” dedi.

        TÜRK BAYRAĞIYLA 3. TUR

        Nur Tatar’ın madalya kazanmasının ardından tatamide tur attığı Türk bayrağı, Ay-Yıldızlılar için büyük anlam taşıyor. Tekvando Federasyonu Dış İlişkiler Sorumlusu Ali Sağırkaya’nın 12 senedir yanında taşıdığı bayrakla, ilk olarak Servet Tazegül, 2008 Pekin’de bronz kazandıktan sonra tatamide tur atmıştı.

        Sonrasında Nur Tatar ve Servet Tazegül Londra 2012’de madalya aldıklarında yine aynı Türk bayrağıyla zafer turu atmıştı. Son olarak Nur Tatar, Rio 2016’da madalya aldıktan sonra aynı Türk bayrağıyla birlikte büyük sevinç yaşadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ