Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2016 Rio Olimpiyatları Nazmiye Muratlı: "15 Temmuz motive etti" - 2016 Rio Olimpiyatları Haberleri

        Kadınlar 41 kiloda dünya rekoru kırarak altın madalya kazanma hikayesini anlatan Muratlı, oyunlar öncesinde yaşadığı sakatlık ve sağlık sorunlarına rağmen zorlu bir mücadelenin ardından altın madalya elde ettiğini vurguladı.

        Oyunlar öncesinde kampa girdiği sırada ciddi bir sakatlık yaşadığını belirten Muratlı, "Buna rağmen kamp döneminde elimden gelen çalışmanın en iyisini yaptım. Ülkemiz, ciddi derecede sıkıntılı bir dönemden geçmişti. Bu yüzden daha hırsla idman yaptık. Mücadelemi boşa vermedim" ifadelerini kullandı.

        "SAĞLIK SORUNUNA RAĞMEN YARIŞTIM"

        Rio'da müsabakalara çıkacağı günün önceki akşamında da sağlık sorunu yaşadığını kaydeden milli halterci, "Fizyoterapistler beni hemen muayeneye aldılar. Kremlerle ayakta tuttular. Gece kas sıkıntıları yaşadım. Sabah kalktığımda müsabakaya gidemeyeceğimi bile düşündüm" diye konuştu.

        Ağrılarına rağmen eşinin desteğiyle moralini yükselterek oyunlara katıldığını ifade eden Muratlı, "Altın madalya kazanmak benim için büyük bir mucize oldu. Hayalim gerçek oldu. İkinci kez olimpiyat şampiyonu olmak, gerçekten bambaşka bir duygu ve kelimelerle anlatmakta zorlanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

        "ÇİFTE BAYRAM YAŞATMAK İSTEDİM"

        Rio'da dünya rekoru kırarak altın madalya kazanan Nazmiye Muratlı, daha önce Londra'da 2012'de düzenlenen Paralimpik Oyunları'nda da altın madalya kazandığını hatırlatarak, "Üst üste iki altın madalya elde ederek Paralimpik Oyunları'nda tarihe geçtim. Altın madalya alarak İstiklal Marşı okutmayı, Allah herkese nasip etsin. Kürsüde olmak bambaşka bir duygu. Bunu yaşayan bilir" şeklinde konuştu.

        Madalyasını Türk halkına armağan eden Muratlı, " Mi̇lleti̇mi̇ze madalyamla çi̇fte bayram yaşatmak i̇stedi̇m ve başardım. Madalyayı, tüm halkımıza armağan edi̇yorum" ifadesini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ