Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig MKE Ankaragücü Gökçek'in yolu açıldı! - MKE Ankaragücü Haberleri

        HTSPOR

        Yargıtay 7. Hukuk Dairesi Ankaragücü Kulübü’nün, Ahmet Gökçek’in başkan seçildiği 30

        Ağustos 2009 tarihindeki genel kurulunun iptal edilmesi yönündeki kararını onamıştı.

        Ankaragücü Kulübü Avukatı Mustafa Asım Kahyaoğlu, “Yargıtay’ın karar tarihi 12 Temmuz olarak belirtiliyor. Ancak açıklama yapıldı. Buna göre, 30 Ağustos 2009 tarihindeki genel kurulun, tüzük ve kanunlara aykırı gerçekleştirilmesi nedeniyle mahkeme tarafından hükmedilen iptal kararı onandı. Bu durumda 30 Ağustos tarihinden önce kulübe üye olan ve halen kulüp başkanlığını yürüten Ahmet Gökçek

        yönetimi düşmüş oldu’’ diye konuştu.

        Kahyaoğlu, bu karar sonrası Ahmet Gökçek’in yeniden başkan adaylığı konusunda ise şunları söyledi: Tıpkı 30 Ağustos 2009’daki genel kurulda olduğu gibi, 8 Ağustos’taki genel kurulda da Gökçek önce üyeliğe kabul edilir, ardından başkan adayı olabilir.

        Bu anlaşmaya bağlı. Şayet bu konuda taraflar bir anlaşmaya varmışsalar mevcut yönetim yoluna devam edebilir. Bu konuda bazı gazetelerde yazılan Ahmet Gökçek bir daha başkan olamaz yönündeki haberler gerçeği yansıtmıyor ve hukukla da bağdaşmıyor.

        KARAR EKİM'DE

        A.Gücü Kulübü Avukatı Mustafa Asım Kahyaoğlu bundan sonra izlenecek yolu anlattı:

        Yargıtay 7. Hukuk Dairesi kararının, Ankaragücü’ne tebliğ edilene kadar beklenecek.

        Sonra 15 gün içerisinde karar düzeltme dilekçesi verilecek. Dosya tekrar Yargıtay’a gidecek ve Yargıtay dosyayı son kez inceleyerek, kesin olan son kararı verecek. Bu kararın da ekim ayından önce çıkması mümkün değil gibi görünüyor. Yani, kesin karar ancak ekim ayında çıkabilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ