Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol EuroLeague Maccabi Electra'yı 80-72 yenen Fenerbahçe Ülker seride 1-0 öne geçti - Basketbol Haberleri

        HTSPOR | Hasan ERCAZİP

        Fenerbahçe Üker Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final ilk maçında İsrail'in Maccabi Electra takımını 80-72 yenerek, seride 1-0 öne geçti.

        Fenerbahçe Ülker: 80 - Maccabi Electra: 72

        Salon: Ülker Sports Arena

        Hakemler: Christos Christodoulou (Yunanistan), Antonio Conde (İspanya), Joseph Bissang (Fransa)

        Fenerbahçe Ülker: Zisis 6, Goudelock 8, Bogdanovic 5, Bjelica 13, Oğuz Savaş 2, Vesely 23, Preldzic 5, Melih Mahmutoğlu 3, Zoric 10, Kenan Sipahi 5,

        Maccabi Electra: Pargo 25, Ohayon 12, Smith 10, Randle 9, Schortsanitis 2, Tyus 11, Linhart, Haynes 3, Alexander

        1. Periyot: 16-22

        Devre: 38-42

        3. Periyot: 59-58

        Böyle bir aşamayı defalarca oynamış Maccabi Electra karşısında Fenerbahçe Ülker için en büyük sorundu tecrübe... Bu en büyük rakip, henüz maçın başında dikildi karşımıza. İlk 3 dakika potayı göremeyen ve 4 dakikalık dilimi 11-2 geride geçen Kanarya, öneml bir dezavantajla girmişti maça. SarıLacivertliler sete sette yaşadığı krizi, takımın en tecrübelisi Zisis’in katkısı ve kenardan gelen Vesely’nin enerjisiyle çözdü, rakibi kovalamaya başladı. Ancak rakibin hızlı hücumları can yakıcıydı.

        Goudelock’u kilitleyen Ohayon’un 8 sayıyla şapkadan tavşan çıkardığı noktada asıl baş derdi Pargo’ydu! F.Bahçe savunmasını bire birde sürekli geçen ABD’li henüz ilk yarıda 19 sayı, 4 asiste ulaşmıştı. Hal böyle olunca ilk çeyreği 22-16, devreyi de 42-38 önde geçti Maccabi. Goudelock’un 2 sayıda kaldığı ilk 20 dakikada Bjelica 12, Vesely 11 sayıyla Fenerbahçe’yi maçta tutmuştu. Ancak %61 (13/21) iki sayı ve %57 (4/7) üç sayı isabetiyle oynayan bir rakibe karşı sadece 4 sayı geride olmak, bir şeylerin de habercisiydi sanki!

        OBRADOVİC FAKTÖRÜ!

        Ancak ikinci yarı başında da işler istediğimiz gibi gitmiyordu. Pargo’nun liderliğinde ayakta kalan Maccabi Electra, 25. dakika geçilirken 11 sayıyla maçtaki en büyük farkı yakaladı: 43-54. O noktadan itibaren pota altında Zoric’in bire birlerine hücumu teslim eden, Pargo belasına karşı Kenan’ı deneyen Obradovic, ‘Budur’ dedirten bir sonuç aldı. Kurt hoca, ilk yarının en önemli üçlüsü Vesely-Bjelica ve Zisis’in kenarda olduğu bir 5’le oyunun ritmini değiştirirken, 5 dakika içinde 16-4’lük seriyle 11 sayılık farkı kapatan Fenerbahçe, 3. çeyreği Goudelock’un gözyaşı damlasıyla 59-58 üstün tamamladı. Artık ‘kartopu etkisi’ sahnedeydi. Parkeye dönen Vesely’nin smaçlarıyla damga vurduğu son çeyrekte farkı açan Kanarya, maçtan 80-72 galip ayrılarak, Final Four’a gidecek takımı belirleyecek seride 1-0 öne geçti.

        MAÇIN YILDIZI JAN VESELY

        Çek yıldız 23 sayı, 7 ribaundla skora katkı yaptı. Ancak tribünlerle kurduğu iletişim ve taraftarı oyuna ortak edişiyle de gecenin yıldızıydı.

        KADER ADAMI KENAN SİPAHİ

        Kenan Sipahi belki sadece 7 dakika oyunda kaldı ama momentumu değiştiren adamdı. Maccabi’yi sırtlayan Pargo’yu durdurdu, işi bitirdi.

        MACCABİ’DEN TÜRKÇE PANKART

        Maccabi Electra, Fenerbahçe Futbol Takımı’nın uğradığı saldırıyı unutmadı. İsrail ekibi, maça Türkçe yazılmış, “Spor, sevgi ve barışın temelidir. Fenerbahçe camiasına geçmiş olsun” pankartıyla çıktı. Bu jest tribünlerden büyük alkış aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ