Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Son 3 yılda kariyeri dibe vuran NBA patentli milli pivot Semih Erden, 4 yıl sonra geri döndüğü eski kulübü F.Bahçe Ülker’de adeta yeniden doğdu - Basketbol Haberleri

        Fenerbahçe Ülker’in NBA patentli pivotu Semih Erden, Maccabi Electra ile oynadıkları çeyrek final ikinci maçında sergilediği muhteşem performansla tribünlerin gönlünü kazanırken, son yıllarda düşüşe geçen kariyerinde yeni bir sayfa açtı. Fenerbahçe Ülker’de 2005-2010 yılları arasında forma giydiği 5 yıllık süreçte sergilediği performansla NBA’in yolunu tutan, ardından dev ligde dikiş tutturamayınca Türkiye’ye geri dönen 2.15 boyunda ve 28 yaşındaki dev pivot, şansını Anadolu Efes’te denemişti. Ancak disiplin sorunları ve giderek düşen performansıyla dibe vuran ünlü oyuncu, sonunda ayrılık kararı almış ve neredeyse kazandığı paranın 3’te 1’ine eski kulübü Fenerbahçe Ülker’e geri dönmüştü. Sarı-Lacivertli takımın tecrübeli coachu Zeljko Obradovic, yeniden eski Semih olması için sezon başından beri yoğun çaba harcadığı ünlü yıldızı adeta küllerinden doğurdu. İlk etapta sıkıntı yaşasa da dev pivota sabırla terapi uygulamaya devam eden, aceleci davranmayan Obradovic, emeklerinin karşılığı da Maccabi maçında gördü.

        ‘BEN BURADA VAROLDUM’

        Maccabi maçında 17 dakikaya 12 sayı, 6 ribaund, 1 top çalma, 1 blok sığdıran Semih Erden, “Fenerbahçe’ye geri geldim. Çünkü burası benim yuvam. Ben burada varoldum. Yine burada ayağa kalkacağım. NBA’e gittim ama kendimi en iyi hissettiğim yer burasıydı. Taraftarın desteği benim en büyük motivasyon kaynağım. Obradovic mükemmel bir coach, çok iyi bir insan. Onunla çalışmaktan gurur duyuyorum” dedi.

        TAKIMIN NEŞE KAYNAĞI

        Takım arkadaşları arasında en çok sevilen isimlerin başında gelen Semih, sempatik tavırlarıyla dikkat çekiyor. Emir ve Oğuz’la birlikte takımın en tecrübeli isimlerinden biri olan Semih, tecrübelerini de takım arkadaşlarıyla paylaşıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ