Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol EuroLeague Fenerbahçe Ülker tarihinde ilk kez Dörtlü Final'de - Basketbol Haberleri

        İstanbul'da oynanan iki maçı kazandıktan sonra İsrail'in Tel Aviv şehrinde oynanan serinin üçüncü karşılaşmasında da rakibine şans tanımayan sarı-lacivertliler, tarihi bir başarıya imza attı.

        Seriyi 3-0 kazanan Fenerbahçe Ülker, 9. kez yer aldığı Avrupa Ligi'nde ilk kez Dörtlü Final'e kalmanın heyecanını yaşıyor. Sarı-lacivertlilerin bu kulvarda daha önceki en büyük başarısı 2007-2008 sezonunda çeyrek final oynamasıydı.

        Fenerbahçe Ülker, Dörtlü Final'e ev sahipliği yapacak İspanya'nın başkenti Madrid'de 15-17 Mayıs tarihlerinde şampiyonluk için mücadele edecek.

        14 YIL SONRA BİR TÜRK TAKIMI

        Avrupa Ligi'nde 14 yıl aranın ardından bir Türk takımı Dörtlü Final'de oynama hakkı kazandı.

        Daha önce, o zamanki adıyla Efes Pilsen (Anadolu Efes), 1999-2000 sezonunda Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final oynayan ilk Türk takımı oldu. Anadolu Efes, Yunanistan'ın Selanik şehrinde düzenlelen organizasyonda Avrupa üçüncülüğünü elde etmişti.

        Bir sonraki sezon ise Avrupa Ligi iki farklı organizasyon altında oynandı. Lacivert-beyazlı ekip, FIBA tarafından düzenlenen Suprolig'e katılmış ve burada da Dörtlü Final oynayarak yine Avrupa üçüncüsü olmuştu.

        Fenerbahçe Ülker, Anadolu Efes'in iki sezon üst üste oynadığı Dörtlü Final başarısını 14 yıl sonra tekrarlayan ilk Türk takımı olmayı başardı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ