Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Galatasaray'da ikinci Cemal Nalga krizinin eşiğinden dönüldüğü ortaya çıktı - Basketbol Haberleri

        Galatasaray Liv Hospital cezalı Kerem Gönlüm’ü TBF Disiplin Kurulu’ndan gelen yazıya rağmen Unics Kazan ile oynadığı hazırlık maçında oynatmarayak, kendini sağlama aldı. TBF yetkilileri bunun yerinde bir karar olduğunu söylerken, sarı kırmızılı kulübün şube koordinatörü Murat Özyer, “Kerem’in oynamasında bir sakınca yoktu. Onu kadroya almamak hocamızın kararı” dedi.

        Ligde oynanan Darüşşafaka Doğuş maçında diskalifiye olduğu için bir maç ceza alan Kerem Gönlüm’ün, pazartesi günü Unics Kazan ile Abdi İpekçi’de oynanan ve G.Saray’ın 82-80 kaybettiği ilk hazırlık karşılaşmasının kadrosundan son anda çıkartıldığı öğrenildi... Kerem ertesi gün yine Rus ekibiyle oynanan ve G.Saray’ın 84-81 kazandığı mücadelede ise forma giydi.

        Sarı kırmızılı takımda 2009 yılında Cemal Nalga cezalı olduğu halde sezon öncesi hazırlık maçında takım arkadaşı Tufan Ersöz’ün formasıyla oynamış ve skandal ortaya çıktıktan sonra Basketbol Federasyonu tarafından ağır cezalar verilmişti.

        ÖZYER: OYNAMAMASI HOCAMIZIN TERCİHİ

        Konuyla ilgili konuştuğumuz Galatasaray Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer, “Bizim elimize TBF Disiplin kurulu’ndan Kerem’in söz konusu maçta forma giyebilmesi adına gerekli yazı geldi. Kerem Gönlüm’ün Unics Kazan ile oynanan ilk maçta oynamaması tamamen hocamızın kararıdır. Disiplin yönetmeliğinde de (51. madde f bendi: Tek müsabakadan men cezasının uygulanmasından önce sporcu özel müsabakada oynayabilir) bu açık şekilde görülüyor. Özetle burada yönetmelik ortada ve Kerem’in ilk maçta oynamamasının nedeni tamamen teknik heyetin tercihidir” dedi.

        TBF: ‘OYNAMASA İYİ OLUR' DEDİK

        Keren Gönlüm’ün durumuyla ilgili görüştüğümüz Basketbol Federasyonu yetkilileri ise, “Kerem’in Unics Kazan ile oynanan ilk hazırlık maçında oynaması sakıncalı olabilirdi. Evet Disiplin Kurulu’ndan Galatasaray Kulübü’ne oyuncunun söz konusu maçta oynamasının sorun teşkil etmeyeceğine dair bir yazı gönderildi. Fakat sarı kırmızılı yetkililer, bize danışarak Kerem’in oynamasının sorun olup olmayacağını sordular. Biz de ‘Oynamasa daha iyi olur’ yönünde görüş bildirince, onlar işi garantiye almak adına Kerem Gönlüm’ü ilk maçta kadroya almayıp, ikinci hazırlık karşılaşmasında oynattılar” diye konuştu.

        NALGA SKANDALI'NDA TBF’DEN CEZA YAĞMIŞTI

        2009 yılındaki Cemal Nalga skandalının ortaya çıkmasının ardından sarı kırmızılı kulübe, Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından ceza yağmıştı...

        Galatasaray ise Teknosa Türkiye Kupası’nda oynadığı üç maç ve Beko Basketbol Ligi’nin ilk beş maçında 20-0 mağlup sayıldı. Buna göre, Teknosa Türkiye Kupası’ndan elenirken, yerine aynı grubun üçüncü sırasındaki Mersin Büyükşehir Belediyesi sekizli finale kaldı. TBF Disiplin Kurulu, ayrıca Galatasaray’a ileride oynacağı maçlar için -5 puan cezası vermiş, ve sarı kırmızılılar ligde - 4 puana kadar gerilemişti.

        NALGA’YA İKİ YIL, TUFAN’A 4 AY MEN

        İstifa eden dönemin Basketbol Şube Sorumlusu Yiğit Şardan, 6 ay men ve 10 bin TL;

        Takım arkadaşının formasını giyen Cemal Nalga, 2 yıl men ve 10 bin TL;

        Cemal’in formasını giydiği Tufan Ersöz, 4 ay men ve 5 bin TL;

        Görevden alınan Galatasaray Antrenörü Okan Çevik, 3 yıl men ve 10 bin TL;

        Görevden alınan Galatasaray Yardımcı Antrenörü Cengiz Karadağ, 1 yıl men ve 5 bin TL;

        Görevden alınan Galatasaray İdari Menajeri Mert Uyguç, 2 yıl, 10 bin TL;

        Görevden alınan Galatasaray Teknik Danışmanı Koray Mincinozlu, 2 yıl ve 5 bin TL;

        Dönemin Genel Menajeri olan Ali Türsan, 6 ay men ve 5 bin TL ceza aldı.

        (Hürriyet)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ