Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Diğer Bayatlı uyardı! - Basketbol Haberleri

        Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Togay Bayatlı, Türkiye'nin daha önce düzenleme hakkını kazandığı şampiyonanın yapılması için tesis sıkıntısının olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

        ''Bugün İstanbul'da Abdi İpekçi Spor Salonu var. Bunun dışında BJK İnönü Stadı'nın arkasında bir salon yapılmak istendi. Fakat yetkililer tarafından bu kabul edilmedi. Dolayısıyla Sinan Erdem Spor Salonu'ndan istifade etmek istiyorlar. Sinan Erdem Spor Salonu'nun uzunluğu 110 metre, basketbol oynanan salonların uzunluğu ise 18 metre. Bu hacmin içinde basketbol oynamak çok zor olur. Ayrıca orası 22 bin seyirci alan bir yer. Perdelerle 10 bin kişiye indirilebilir. Ama, amacına uymayacak galiba. Antalya'daki tesisin ne olduğu belli değil. 'Başladı' dediler, sonra 'Durdu' diyorlar. Ankara'daki tesis daha başlamadı, 'İhaleye verildi' deniliyor. Bu kadar kısa zamanda bu tesisleri yapmak güç.''

        Bayatlı, Ankara'da konuyla ilgili yapılan son toplantıda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Her türlü imkanı kullanarak bu tesisleri bitirin, bu şampiyonayı yapın'' dediğini ifade ederek, ''Bu şampiyonayı yapamazsak bundan sonra, yalnız basketbol değil birçok branşta hiçbir organizasyonu alamayız. Bu çok önemli. Bunun yapılması gerekiyor. Bu konuda çok ciddi çalışmaların yapılması lazım'' diye konuştu.

        2010 Dünya Basketbol Şampiyonası için yapılan çalışmaların yetersizliği konusunda daha öncede açıklamalar yaptığını dile getiren Bayatlı, daha sonra şu ifadeleri kullandı: ''Çalışmaların yapılmadığından ve organizasyonun tehlikeye girdiğinden söz etmiştim. Bir ay evvel buraya Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği (FIBA) Başkanı ve genel sekteri geldi. Daha evvel onlarla Çin'in başkenti Pekin'de de konuştum. Onların bütün endişesi bu tesislerin yapılamamış olması. Biz organizasyonları alıyoruz, ondan sonra duruyoruz. Yani organizasyonu aldıktan sonra, istediği gereksinimleri yerine getirmek lazım.'' A.A.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ