Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Milli Takım Altyapı Milli Takımları’nda arka arkaya iki altın kazanan ‘madalya avcısı’ Cedi Osman, bu kez 12 Dev Adam’la gözünü Eurobasket 2015’e dikti... - Basketbol Haberleri

        HABERTÜRK SPOR ÖZEL RÖPORTAJ / Gökhan TÜRE

        Milli Takım formasıyla altyapıda fırtınalar estiren, son iki yılda U18 ve U20 ile altın madalyalara uzanan basketbolun yeni yıldızı Cedi Osman, gözünü Eurobasket 2015’e dikti.

        Bormio kampında Habertürk’ün sorularını yanıtlayan Anadolu Efes’li 20 yaşındaki forvet, altyapı kategorilerinde elde ettiği başarıları 12 Dev Adam formasıyla da yakalamayı hedeflediğini söyledi.

        Ay-Yıldızlı ekibin 3 numaralı pozisyondaki ‘ilk alternatifi’ olarak sivrilen 2.04 metre boyundaki Makedonya doğumlu forvet, omuzlarına binen sorumluluğun kendisi için itici güç olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

        ‘BUNUN İÇİN ÇOK ÇALIŞTIM’

        “Milli Takım’ın önemli parçalarından birisi olmak beni gururlandırıyor. Uzun yıllardır bunun hayalini kuruyordum. Bunun için çok çalıştım. Özellikle bu sene bazı maçlarda değil her maçta sorumluluk almaya çalıştım. Şu anda da üzerimdeki sorumluluğun artması bana endişe değil, mutluluk veriyor. Burada olduğum sürece Türk Milli Takımı’nın başarısı için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım.”

        ‘GENCİM, HATA YAPABİLİRİM’

        “Yaşım genç, ne kadar özen göstersem de saha içinde hatalarım olabilir. Ama hata yapa yapa öğreniyorsunuz. Özel yaşantıma ve beslenmeme çok özen gösteriyorum. Sorumluluk ve süre alarak daha iyi yerlere geleceğim.”

        ‘ÇOK İYİ UZUNLARIMIZ VAR’

        “Ömer ağabeyin (Aşık) olmaması önemli bir eksiklik. Ancak hala çok iyi uzunlara sahibiz. Semih Erden, Oğuz Savaş, Furkan Aldemir ve yakında aramıza katılacak olan Ersan İlyasova ile hala çok güçlüyüz. Dolayısıyla bu açığı kapatabileceğiz. Aramıza yeni katılan Bobby Dixon da gerçekten son 2-3 yıla damgasını vurmuş, kendini kanıtlamış bir oyuncu. Özellikle bu sene playoff’ta muhteşem oynadı. Onun aramızda olması hepimiz için artı bir değer. Bize de çok büyük faydası olacaktır.”

        'HEDEF MADALYA'

        Türk Milli Takımı her zaman madalya için oynar. Eurobasket 2015’te ölüm grubuna düştük. İspanya, Sırbistan, İtalya ve ev sahibi Almanya gerçekten zorlu rakipler. Ama bu onları yenemeyiz demek değil. İyi oynadığımız sürece yenemeyeceğimiz takım yok. Genç bir takım olduğumuz için hedefimiz tabii ki ilk önce savunma. Savunmayı iyi yapıp, hücuma hızlı çıkıp kolay sayılar bulmak istiyoruz. Genç bir takımız ve enerjimiz yüksek.

        ‘NBA İÇİN 2 YILIM DAHA VAR’

        “Her oyuncu gibi benim de hedefim zamanı gelince NBA’de yer almak. Ama bunun için daha zamanım var. NBA’i 2 yıl sonra düşünüyorum. Efes ile Final-Four hedefine ulaşmak için çabalayacağız.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ