Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Milli Takım 12 Dev Adam’ın pota altındaki dört yeteneği HABERTÜRK'e konuştu: "Bekle bizi Rio" - Basketbol Haberleri

        HABERTÜRK SPOR ÖZEL RÖPORTAJ / Gökhan TÜRE

        A Milli Basketbol Takımı’nın pota altındaki ‘bugünü’ ve ‘yarını’ olan dört süper yetenek, Ay-Yıldızlı ekibin Avrupa Şampiyonası’na hazırlandığı Bormio kampında Habertürk’e konuştu. 12 Dev Adam’ın aday kadrosunda yer alan Philadelphia 76’ers’lı pivot Furkan Aldemir ve genç jenerasyonun 3 önemli uzunu Samet Geyik, Egemen Güven ve Emircan Koşut, Eurobasket 2015 öncesi umut dolu mesajlar verdiler. Dörtlünün en tecrübeli ismi olan Furkan, “Bu bayrak için sahada elimizden geleni ardına koymayız” derken, Samet ise “Berlin’de misafir değil, ev sahibi olacağız” diyerek gurbetçi desteğinin önemine dikkati çekti. Egemen, ağabeylerinin turnuvada en iyisini yapacağına inandığını söylerken, Emircan ise “Rio Olimpiyatları bizim için ilk ve en önemli hedef. Buna ulaşacağımıza inanıyorum” dedi. Ay-Yıldızlı ekibin pota altındaki dev adamlarının şampiyonaya ilişkin görüşleri şöyle:

        EGEMEN GÜVEN (P.KARŞIYAKA, 19, 2.10)

        “Avrupa Şampiyonası’nda maçları adım adım düşünerek ilerlemeliyiz. İdmanlarımız da bu doğrultuda son derece sert geçiyor. Kampta ağabeylerimizin büyük yardımını görüyoruz. Gruptan çıkacağımıza ve sonrasında da önce olimpiyat ardından da madalya hedefine doğru ilerleyeceğimize inanıyorum. Pınar Karşıyaka’da da bizi çok zorlu bir sezon bekliyor. Hem Euroleague, hem ligde elimizden gelenin en iyisini yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.”

        SAMET GEYİK (D.DOĞUŞ, 22, 2.06)

        “Zor bir grupta olduğumuz ortada. Ama biz de altyapı ve A Milli Takım düzeyindeki başarılarılarımızla ekol olma yolundayız. Genç ve dinamik bir takımız. Maçlarımızı Berlin’de oynayacak olmamız da bizi ev sahibi gibi yapıyor. Seyirci baskısıyla da iyi mücadele ettiğimiz taktirde başarılı olacağımıza inanıyorum. İlk grubu geçip madalya yolunda ilerleyeceğimizi düşünüyorum. Tofaş’tan Darüşşafaka Doğuş’a transfer oldum ve hedefleri daha büyük olan bir kulüpteyim. Bu yıl böyle büyük bir kulüpte hedef şampiyonluk olacaktır.”

        EMİRCAN KOŞUT (ANADOLU EFES, 20, 2.18)

        “Berlin’deki grup maçlarında birbirinden güçlü takımlarla karşılaşacağız. Fakat biz de çok kaliteli ve iyi bir takımız. Ortada kaygılanacak bir durum varsa bunun rakiplerimiz için de geçerli olduğunu düşünüyorum. Bizim kafamızda en ufak bir endişe ya da tereddüt yok. Takımdaki ağabeylerimiz de, biz genç oyuncular da hedeflere ulaşacağımıza inanıyoruz. Öncelikli hedefimiz Rio Olimpiyatları’na katılabilmek. Ardından da madalya için yarışa devam edeceğiz. İki hedefi de tuttaracak potansiyelimiz var.”

        FURKAN ALDEMİR (PHILADELPHIA 76’ERS, 23, 2.08)

        “Her ülkenin çok ciddiye aldığı bir turnuva olacak. İtalyanlar NBA’deki bütün oyuncularını getiriyor. Almanya yine çok kaliteli bir kadro. İspanya, Sırbistan da eksiksiz gelecekler. İşimizin zor fakat bizim de büyük hedeflerimiz var. Bunlardan ilki olimpiyat vizesi alarak 2016 Rio’ya gidebilmek. Hepimiz işimizi ciddiye alıyoruz. Çok iyi çalışıyoruz. Eksiklerimiz var. Ömer Aşık’ın gelememesi tabii ki büyük bir eksiklik. En büyük avantajımız damarlarımızdaki Türk kanı. Bu bayrak için sahada elimizden geleni yapacağız.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ