Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Nenad Krstic: 5'ten fazla şampiyon adayı var - Basketbol Haberleri

        Nenad Krstic, BSL'nin zorluğuna dikkati çekerek, "Türkiye ligi, Avrupa'daki en iyi liglerden birisi. Şampiyonluk hedefinden uzak bir takımın sahasında bile THY Avrupa Ligi seviyesinde maçlar oynuyorsunuz" şeklinde konuştu.

        Ligde, kendilerinin dışında THY Avrupa Ligi'nde mücadele edecek 3 takımın daha bulunduğunu hatırlatan tecrübeli oyuncu, "Bu takımların yanı sıra Galatasaray Odeabank da çok iyi bir takım kurdu. Orta seviyelerde olup, büyük takımlara zor anlar yaşatan ekipler de var. Geçen yıl deplasman maçlarında bunu yaşamıştık. Sanırım 5'ten fazla şampiyonluk adayının olduğu bir sezon yaşayacağız" diye konuştu.

        "TAKIM OLARAK BEKLENTİMİZ ÇOK BÜYÜK"

        Krstic, yeni sezondaki hedefleriyle ilgili ise şunları söyledi:

        "Ligde ve Türkiye Kupası'nda şampiyonluk hedefliyoruz. THY Avrupa Ligi'nde de bir adım ileri giderek Dörtlü Final'e ulaşmak istiyoruz. Bunları yapabilecek kadromuz ve kaliteli bir başantrenörümüz var. Takım olarak beklentimiz çok büyük."

        Kadroda bulunan genç ve yetenekli oyuncuların, geçen sezona göre bir yıl daha tecrübe kazandıklarını anlatan Sırp basketbolcu, "Takıma yeni katılan yabancı oyuncularımız da daha önce üst seviyelerde mücadele etmiş, şampiyonluklar kazanmış oyuncular" değerlendirmesinde bulundu.

        "BU KULÜBE ÇOK ŞEY BORÇLUYUM"

        Anadolu Efes'in, sakatlığına rağmen yeni sezonda kendisini kadroda tuttuğunu kaydeden Krstic, "Bu kulübe çok şey borçluyum" ifadesini kullandı.

        Lacivert-beyazlı basketbolcu, yeni sezonda üst seviye basketbol oynamak için yeterli motivasyona sahip olduğunu aktararak, "Kulübüm, sakatlığıma rağmen beni kadroda tuttu. Takımıma yardımcı olmak için hangi görevde olursa olsun çok sıkı çalışıyorum ve yeterli motivasyonum var" şeklinde görüş bildirdi.

        "İSPANYA'NIN ŞAMPİYONU SÜRPRİZ OLDU"

        Krstic, 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda mutlu sona ulaşan İspanya'nın şampiyonluğunun kendisi için sürpriz olduğunu belirtti.

        Şampiyonayla ilgili yaptığı değerlendirmede, geride kalan yıllara nazaran organizasyonun genel kalitesinin çok arttığını ve bunun hem savunma hem de hücum anlamında görüldüğünü aktaran Sırp basketbolcu, şöyle konuştu:

        "Açıkçası İspanya'nın şampiyonluğu benim için sürpriz oldu. Turnuvadaki ilk maçta, Sırbistan'a karşı yenildiklerinde, kimse şampiyon olabileceklerini tahmin etmiyordu. 4-5 tane çok önemli oyuncuları da kadroda yoktu. Turnuvaya ne kadar hızlı başlarsanız, sonlara doğru o kadar yavaşlıyorsunuz. Tabii ki tam aksi olarak ne kadar yavaş başlarsanız sonlara doğru daha da hızlanıyorsunuz. Özellikle Sırbistan'ın son 2 maçını kaybetmesi benim için bir hayal kırıklığı oldu."

        GASOL VE NEMANJA BJELİCA YORUMU

        Krstic, İspanya'nın şampiyonluğa ulaşmasında başrolü oynayan tecrübeli oyuncu Pau Gasol'e de ayrı bir parantez açarak, "35 yaşındaki bir oyuncu için performansı inanılmazdı. Son periyotta tüm topları eline alan, sayı yapan ya da çok iyi hareketlerle hücumu bitiren bir Pau Gasol izledik. Bunu İspanya gibi bir takımda yapması inanılmazdı. Tüm takımın sayı anlamında yüzde 50'si, Gasol'ün üzerinden döndü" ifadelerini kullandı.

        Yeni sezonda Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Minnesota Timberwolves forması giyecek eski Fenerbahçeli Nemanja Bjelica ile ilgili de konuşan Krstic, "Çok küçük yaşlardan bu yana kendisini takip ediyorum. Sadece basketbol sahasında değil, sosyal hayatta da birlikte olduğum bir arkadaşım ve kendisini kanıtlayabilecek yeteneklere sahip. İnsanları Avrupa'da etkilediği gibi NBA'de de etkilemeyi başaracak" şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ