Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Basketbola yeni sponsor - Basketbol Haberleri

        Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılan törene, TBF Başkanı Harun Erdenay, BSL Direktörü Samer Şenbayrak ile Metlife Emeklilik ve Hayat AŞ Genel Müdürü Deniz Yurtseven katıldı.

        İmza töreninde açıklamalarda bulunan Harun Erdenay, Türkiye'nin basketbol tarihinde ilk defa bu kadar kaliteli bir lige sahip olduğunu söyledi.

        Erdenay, Basketbol Süper Ligi'nin, Avrupa'nın 1 numaralı ligi haline geldiğini vurgulayarak, "Tabii bu tek başına sporcularla, taraftarlarla, maçlarla olmuyor. Mutlaka güçlü destekçilere ihtiyaç duyuyorsunuz. Metlife bu anlamda hem global hem de kurumsal anlamda bize çok güç katacak bir firma. Bu anlaşmadan dolayı çok büyük mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

        Şenbayrak ise geçen sene Avrupa'nın en iyi ligi olma yolunda yaptıkları girişimleri, sponsor katkılarıyla devam ettirdiklerini vurguladı.

        Metlife Emeklilik ve Hayat AŞ Genel Müdürü Deniz Yurtseven, sektörlerinde bir ilke imza atarak, basketbola sponsor olduklarını kaydetti.

        "AVRUPA'NIN 1 NUMARASIYIZ"

        Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, "10 takımla Avrupa kupalarında mücadele ediyoruz. Seyircisi, takımları ve organizasyonuyla Avrupa'nın 1 numarası haline gelmiş durumdayız" dedi.

        Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Harun Erdenay, emeklilik ve sigorta şirketlerinden Metlife ile imzalanan sponsorluk anlaşmasının ardından açıklamalarda bulundu. Basketbol Süper Ligi'nin yarın başlayacağını hatırlatan Erdenay, "Cumhurbaşkanlığı kupası çok heyecanlı geçti. Çok kuvvetli bir lige sahibiz. 4 takımımız Euroleague'de, 4 takımımız Eurocup'ta, iki takımımız da FIBA'nın kupasında oynuyor. 10 takımla Avrupa kupalarında mücadele ediyoruz. Bence seyircisi, takımları ve organizasyonuyla Avrupa'nın 1 numarası haline gelmiş durumdayız. Yeni başlayan ligimiz herkese hayırlı olsun. Taraftarlar çok büyük ilgi gösteriyorlar. Her sene sayı artarak gidiyor. Takımlarını desteklemeye geliyorlar. Bunu her zaman centilmence yapmak, genç arkadaşlara örnek olmak çok önemli" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ