Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Rusya'da maç öncesi güvenlik alarmı! - Basketbol Haberleri

        Suriye sınırında Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından oluşan kriz, spor müsabakalarına da yansıdı. Eurocup'taki temsilcilerimiz Beşiktaş ve Banvit, bu akşam Rus ekipleriyle karşı karşıya gelecek. Bu maçlar öncesinde güvenlik alarmı verildi. Banvit, Müslüman nüfusun daha fazla olduğu Kazan'da Unics Kazan ekibi ile karşılaşacak. Çanakkale ekibi güvenlik konusunda daha rahat.

        Beşiktaş ise Saratov'da Avtador ile mücadele edecek. Bu maç öncesi üst düzey güvenlik önlemleri alındı. Konuyla ilgili Hürriyet'e konuşan Beşiktaş'ın basketboldan sorumlu yöneticisi Hakan Özköse, "Etrafımızda geniş güvenlik önlemleri var ve tatsız bir olay da yaşamadık. Rusya’da oynadığımız maçlarda daha önce de güvenlik önlemleri alınırdı ama şu an kaldığımız otelin içinde de dışında da polisler bekliyor. Takım otobüsünün de polis korumasıyla hareket ediyor" dedi.

        "PROVOKASYONA GELMEYİN"

        Öte yandan Avtodor Saratov'un başkanı Vladimidir Rodionov da taraftarlarını provokasyonlara gelmemeleri yönünde uyardı. Resmi siteden yayınlanan bildiri şöyle:

        "Taraftarlarımızdan spor ve siyaseti birbirine karıştırmamalarını rica ediyoruz. Kulübümüzün tribündeki davranış esaslarına ilişkin kurallarına uyulmasını talep ediyoruz. Şehrimizin, ülkemizin ve kulübümüzün imajını unutmayın! Taraftarımızın, her zamanki gibi güçlü bir şekilde takımlarını destekleyeceğine inanıyorum. Rakibe herhangi bir saldırı, hakaret ya da provokasyon içinde olmayacaklarına inanıyorum. Avtodor'un Euro Cup'ta bir üst tura çıkmak adına önemli bir fırsat yakaladığını unutmamalıyız. Spor her zaman olduğu gibi politikanın dışında kalmalıdır."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ