Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol EuroLeague Anadolu Efes, prestij için sahada - Basketbol Haberleri

        Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi'nde bu sezonki son maçını yarın oynayacak.

        Top 16 turunda çeyrek finale yükselme umutlarını geçen hafta Fenerbahçe'ye yenilerek yitiren lacivert-beyazlılar, E Grubu'nda 14. ve son hafta maçında Yunanistan'ın Panathinaikos takımını konuk edecek.

        Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma saat 20.30'da başlayacak.

        Grupta 13 haftanın ardından Anadolu Efes, 6 galibiyet ve 7 mağlubiyetle beşinci, 9 galibiyet ve 4 mağlubiyetle çeyrek final biletini alan Panathinaikos ise averajla üçüncü sırada yer alıyor.

        İki takım arasında Top 16 turunun 7. haftasında Atina'da oynanan karşılaşmayı ev sahibi ekip 83-78'lik skorla kazandı.

        IVKOVIC: "İYİ OYNAYARAK BİTİRMEK İSTİYORUZ"

        Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic, Avrupa Ligi'nde bu sezonki son maçlarını yapacaklarını hatırlatarak, grubu iyi oyunla bitirmek istediklerini belirtti.

        Karşılaşmayla ilgili görüşleri, lacivert-beyazlı kulübün internet sitesinde yer alan Sırp teknik adam, şu ifadeleri kullandı:

        "Bilindiği gibi Panathinaikos karşılaşması bu sezon Avrupa'daki son maçımız olacak. Grubumuzu iyi oynayarak bitirmeliyiz. Play-off'lara yükselemiyor olmak sezon başı planlarımızın içinde yoktu. Panathinaikos maçına ciddiyet ile hazırlanıp elimizden gelenin en iyisini ortaya koymalıyız. Panathinaikos'un üç yeni oyuncusu var ve iyi bir kimya yakaladılar. Top 16'nın ikinci yarısında beş galibiyet ve bir mağlubiyet aldılar. Bizim açımızdan ise zor bir dönem. Saric ve Heurtel'in sakatlık durumları var. MR sonrası sağlık ekibimizden gelecek bilgileri bekliyoruz."

        ANADOLU EFESLİLER BULUŞMASI

        Lacivert-beyazlı kulüp, 40 yıldır kulübe değer katan tüm Anadolu Efes ailesini yarınki Panathinaikos maçı öncesinde düzenleyeceği "Anadolu Efesliler buluşması"na davet etti.

        Etkinlikte, oyunculardan antrenörlere, yöneticilerden çalışanlara kadar kulübe emek verenler bir araya gelecek. Abdi İpekçi Spor Salonu VIP Salonu'ndaki buluşma saat 18.30'da başlayacak.

        PANATHINAIKOS İLE 23. RANDEVU

        Anadolu Efes ile Panathinaikos, Avrupa kupalarında yarın 23. kez karşı karşıya gelecek.

        İki takım arasında tamamı Avrupa Ligi'nde olmak üzere geride kalan 22 maçtan 15'ini Yunan ekibi, 7'sini Türk temsilcisi kazandı.

        Anadolu Efes, İstanbul'da yapılan 9 maçta ise 5 kez galip geldi.

        AVRUPA KUPALARINDA 556. MAÇ

        Anadolu Efes, Avrupa kupalarında yarın 556. karşılaşmasına çıkacak.

        Lacivert-beyazlılar, 1979-1980 sezonundan itibaren mücadele ettiği Avrupa kupalarında geride kalan 555 maçın 313'ünü kazandı, 242'sinde salondan yenilgiyle ayrıldı.

        Türk ekibi, basketbolda Avrupa'nın kulüpler bazında en büyük organizasyonu Avrupa Ligi'nde ise 2001-2002 sezonundan bu yana oynadığı 307 karşılaşmada 156 galibiyet, 151 yenilgi aldı.

        Bu arada Anadolu Efes, geçen sezon başında göreve getirilen dünyaca ünlü Sırp başantrenör Dusan Ivkovic yönetiminde Avrupa kupalarında oynadığı 51 maçın 27'sinde galip geldi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ