Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol EuroCup Basketbol ULEB Avrupa Kupası'nda finale yükselen Galatasaray Odeabank İstanbul'a döndü! - Basketbol Haberleri

        İspanya'dan uçakla Atatürk Havalimanı'na gelen sarı-kırmızılı kafileyi, bir grup taraftar pankart ve tezahüratlarla karşıladı. Basın mensuplarının da büyük ilgi gösterdiği kafile, taraftarlarla hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra havalimanından ayrıldı.

        Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan başantrenör Ergin Ataman, bu başarının daha büyüğünü 27 Nisan'da Abdi İpekçi'de yaşayacaklarını dile getirerek, "İlk günden beri söylüyorum. Biz bu kupada, kupayı almak için varız. Adım adım gidiyoruz. 22 maç sonunda bu noktaya geldik. 11 rakibi devirdik ve geride çok büyük takımlar bıraktık. Şimdi geçmemiz gereken bir final daha var. Orada bizi çok zorlu bir maçın beklediğini biliyordum ve dün akşam çok zor geçti." diye konuştu.

        Ataman, hem maçın hem de turun gidip geldiğini ama sinirlerine hakim olmayı başardıklarını vurgulayarak şunları kaydetti:

        "16 sayı geriye düştükten sonra maçı uzatmaya götürmeyi başardık. Galatasaray ve Türk basketbolu için tarihi bir maçtı. Hedefimiz final oynamak değil bu kupayı kazanmak. Biz inanıyoruz, taraftarlar ve Türkiye inanıyor. Bu kadar istedikten sonra bunu başaracağımızı düşünüyorum. Avrupa Ligi kurulduğundan beri çok üst düzey maçlara çıktım. Finaller kazandım, kaybettim ama hiç bu kadar büyük stres yaşadığım başka bir maç yaşamadım. Karşımızda çok tempolu oynayan bir takım vardı. Finalin ilk ayağını Fransa'da oynayacağız. Tahmin ediyorum ki Avrupa'daki tüm Galatasaraylılar ve Türk spor severler orada bizi yalnız bırakmayacak. Abdi İpekçi zaten Avrupa'da geçilmez bir arena. İnşallah Fransa'dan iyi bir sonuçla gelip burada kupayı kazanacağız. Galatasaray taraftarı bize inanıyor. Artık sadece Galatasaray taraftarı değil, sporu gerçekten seven ve Türk takımının Avrupa'da kupa almasını isteyen herkesin kalbi bizimle atıyor. Bizimle bu heyecanı yaşayan herkese teşekkür ediyorum."

        Galatasaray Odeabank'ın kaptanı Sinan Güler ise "Hedefimize 2 maç kaldı. Şu anda bunun için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Umuyorum ki taraftarımızın desteğiyle kupayı İstanbul'da kaldıracağız. Taraftarımızın desteğiyle oynadığımız basketbol ortada. Onlara destekleri için teşekkür ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

        Galatasaray Odeabank, ULEB Avrupa Kupası finalinde Fransa'nın Strasbourg takımıyla 22 Nisan'da deplasmanda, 27 Nisan'da da İstanbul'da karşı karşıya gelecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ