Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol EuroCup Ergin Ataman: İnşallah şampiyon olacağız - Basketbol Haberleri

        Sarı-kırmızılı takımın maçın oynanacağı Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yaptığı antrenmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ataman, yarınki mücadeleyle ilgili kendisinin çok önemli fikrinin olduğunu belirterek, "Bugüne kadar taraftarımızın itici gücüyle kendi sahamızda müthiş basketbol oynadık. Takımıma da söylüyorum. İnşallah kazanacağız ve şampiyon olacağız ancak bunu düşünerek ya da şölen halinde değil. Abdi İpekçi Spor Salonu'nu daha önceki maçlarda olduğu gibi çıkılmaz bir arena haline getirmemiz gerekiyor." dedi.

        Taraftarlardan alacakları desteğin yanı sıra takımın ortaya koyacağı basketbolun da önemli olduğunu vurgulayan tecrübeli çalıştırıcı, "Takımın da disiplinli, son derece agresif ve sert basketbol oynaması lazım. Bu şekilde maçı kazanabiliriz." ifadelerini kullandı.

        Finalde sezona Avrupa Ligi mücadelesiyle başlamış Strasbourg gibi bir takımla karşılaştıklarına dikkati çeken Ergin Ataman, şunları söyledi:

        "Karşımızda Fransa liginin son şampiyonu var. Ayrıca bu sezon Avrupa Ligi tecrübesi bulunuyor. Abdi İpekçi'ye benzer arenalarda maç yaptı. Kızılyıldız maçında 20 bin kişiye karşı oynadı. Fenerbahçe Ülker Arena'da oynadı. Real Madrid ile karşılaştı. Sabırsız olmadan, maçın birinci dakikasından itibaren burayı arenaya çevirip, o coşkuyla ve sertlikle basketbol oynayıp, yenmemiz lazım. Yoksa garantisi yok. İlk günden beri söylüyorum. Kupada şampiyon olmak için varız, kaldı bir maç. Bu maçta da bugüne kadar oynadığımız basketbol tarzında oynamamız gerekiyor."

        MAÇA OLAN İLGİ

        Karşılaşmaya sarı-kırmızılı taraftarların büyük ilgi gösterdiğini hatırlatan tecrübeli başantrenör, "Maalesef bilet taleplerini karşılayamadık. Abdi İpekçi Spor Salonu 12 bin 500 kişilik salon, yarıya yakını kombinelere olacak. 6-7 bin bilet satıldı, 70-80 bin talep olmuş. Keşke herkes burada olsaydı, o desteği verebilseydi. 12 bin 500 taraftarın önünde oynayacağız. Daha önemlisi gelemeyen milyonlarca Galatasaray ve Türk taraftarı olacak. Fenerbahçelilerden, Galatasaraylılardan çok mesaj alıyorum. Herkesin gönlünde bir Türk takımının kupayı kazanması var. Onların dualarıyla, bizim heyecanımızla maçı kazanacağız." diye konuştu.

        Rakipleriyle yaptıkları ilk maçın ardından İstanbul'a gelir gelmez yaptıkları antrenmanın ceza idmanı olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Ataman, "Ceza idmanı olur mu? Yenilenme idmanıydı, artı şut çalışmasıydı. İlk maçta çok şut kaçırdık. Üzerimizdeki yorgunluğu atmak için ter idmanı yaptık, şut attık. Normal taktik idmanlarımıza devam ediyoruz. Bugün de son taktiksel idmanımızı yaptık. Yarın sabah da şut antrenmanı yapacağız ve maçı bekleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

        "TEK SIKINTIMIZ GREEN"

        Takımdaki oyuncuların son durumu ile ilgili bilgi veren Ergin Ataman, "Caleb Green'in dizinde sorun var. Bir haftadır olan bir sorun. Bugün de ağrıları arttı. Antrenmana çıkamadı, yarın sabah da şut idmanına çıkamayacak. Maça iğneyle, ağrı kesicilerle çıkmak istedi. Tek sıkıntımız Green." diyerek sözlerini tamamladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ