Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol EuroCup Galatasaray Odeabank, EuroCup finalinde Strasbourg ile karşılaşacak - Basketbol Haberleri

        HABERTÜRK SPOR | GÖKHAN TÜRE

        EuroCup’ta bu gece Strasbourg ile final rövanşında karşılaşacak olan Galatasaray Odeabank’ın tecrübeli coachu Ergin Ataman, Fransız ekibine karşı son derece agresif ve sert bir maç oynayarak sonuca gitmek istediklerini söyledi, “Abdi İpekçi Arena yine içinden çıkılmaz bir salon olmalı” dedi.

        Kariyerinin 3. Avrupa kupasını hedefleyen Ataman, ilk maçta beklentilerin altında hücum ettiklerini buna rağmen kabul edilebilir bir farkla yenildiklerini belirterek, “Bu salonda taraftarımızın itici gücüyle çok iyi maçlar oynadık. Bu maçı da kazanacağız. Ama bunu düşünerek maç bitmeden şölen havası oluşturmak doğru değil. Daha önceki maçlarda olduğu gibi içinden çıkılmaz bir arena olmalı salon. Takımımız da bunun bilincinde olarak, son derece agresif, sert bir basketbolla kazanmaya çalışacak” dedi.

        Tecrübeli coach sözlerini şöyle sürdürdü: “Abdi İpekçi’de 12 bin 500 taraftarın önünde oynayacağız. Ancak on binlerin de bilet alamadığını, bulamadığını biliyoruz. 80 bin civarında talep varmış. Bana gelen birçok mesaj var. Sadece Galatasaraylılar’dan değil, Fenerbahçe ve Beşiktaşlılar’dan da... Bu sinerji bizi şampiyonluğa götürecektir.” Calebb Green’in dizindeki sakatlık nedeniyle sıkıntısı olduğunu belirten Ataman, antrenmanlara çıkamasa da Strasbourg karşısında sahada olmak istediğini kendisine bildirdiğini söyledi. Öte yandan Ataman, dün antrenman sonu oyuncularına röportaj vermelerini yasakladı.

        KUPA İÇİN 5 FARK YETECEK

        Tarihinin en önemli sınavlarından birine çıkacak olan Galatasaray Odeabank’ın EuroCup şampiyonluğuna ulaşması için Strasbourg’u en az 5 sayı farkla yenmesi gerekiyor. Normal süre Sarı-Kırmızılılar’ın 4 sayılık üstünlüğüyle biterse mücadele uzatma periyoduna taşınacak. G.Saray’ın 3 veya daha az farklı galibiyetleri ile eşitlik ve Strasbourg’un her türlü üstünlüğünde ise kupa Fransızlar’ın olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ