Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Harun Erdenay: "Basketbolun ikinci spor olması dünyanın problemi" - Basketbol Haberleri

        Adana Nezihe Yalvaç Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesinde düzenlenen söyleşiye katılan Erdenay, dünyada en önde gelen spor dalının futbol olduğunu, bu genelleme içinde ABD'nin yer almadığını söyledi.

        Erdenay, şöyle konuştu:

        "Bu, sadece Türkiye'nin problemi değil tüm dünyada böyle. Brezilya, Almanya, Fransa, Rusya, İspanya ve Arjantin'de, dünyanın her yerinde futbol daima bir numaralı spordur. ABD'de NBA'in büyük bir ağırlığı var ama Türkiye'de basketbol 2. gelen bir spor. Özellikle kulüplerimizin ve milli takımımızın başarısı gün geçtikçe yükseliyor. Saydığım tüm bu ülkelerde çok uzun yıllar futbol hep ön sırada olacak. Halkın kültürü böyle. Çocuklar iki taş koyup futbol oynamaya başlayabiliyor mahallesinde. Herkes futbolla ilgili görüş bildirebiliyor. Bu sebeple futbolun hakimiyeti dünyada uzun yıllar devam edecek gibi gözüküyor."

        Söyleşiye katılan A Milli Erkek Basketbol Takımı Menajeri Haluk Yıldırım da Adana'da okuyup büyüdüğünü belirterek, "Benim için Adana'nın çok ayrı bir yeri var. Basketbola burada başladım. İlkokulu, liseyi burada okudum. Güney Sanayi'de basketbola başladım. Adana benim için çok özel." ifadelerini kullandı.

        Organizasyona katılan Adanaspor Basketbol Takımı'nın oyuncusu Kaspars Kambala ve gazeteci Yalçın Göl de konuşma yaptıktan sonra öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

        Çekilişle öğrencilere milli takım ve Adanaspor formalarının hediye edildiği etkinlik sonunda katılımcılara, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, lisenin müdürü Seyfi Ali Alkış ve protokol üyeleri tarafından plaket verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ