Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Zeljko Obradovic: "Havlu sallayacaksan NBA'e gitme" - Basketbol Haberleri

        HABERTÜRK SPOR

        Fenerbahçe’nin efsane coachu Zeljko Obradovic, NBA’e giden oyuncuların tercihlerini değerlendirirken ilginç örnekler verdi.

        Sırp basınına konuşan deneyimli çalıştırıcı, özellikle geçtiğimiz sezon sonunda NBA’e giden oyuncusu Nemanja Bjelica’yı eleştirdi. Obradovic, “Bazı oyuncular küçük roller için NBA’e gitmiyor. Mesela Diamantidis. Ancak Nemanja Bjelica ise bunun tam tersi. Euroleague MVP’si oldu. Sonrasında NBA’e gitmeye karar verdi. Onun karşısında durmadım. Bence, eğer oraya gidip bençten havlu sallayacaksan, hiç gitme daha iyi. Avrupa’daki baskı çok güzel çünkü senden şampiyonluklar bekleniyor. NBA’de ise 4 takım favori, gerisinin üzerinden hiçbir baskı yok. Role bakılmadan sadece büyük paralar için oraya gidiliyor” dedi.

        Her zaman geleceği baktığını söyleyen Sırp çalıştırıcı, “Her zaman bir sonraki antrenmanı, bir sonraki maçı düşünüyorum. Buradaki baskı benim kendime yaptığım baskıdan büyük değil. Hangi oyuncunun iyi olduğunu görmek kolay, önemli olan takımın daha iyi olması için o oyuncunun hangi yönünü değiştirebileceğin. Oyuncularımla konuşmayı severim. Bir maça hazırlanırken fikrimi oyuncularıma anlatırım. Eğer bir oyuncumun fikirle ilgili şüphesi varsa o zaman başka opsiyonlar düşünürüz. Bencil oyuncularla oynayamam” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ