Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol EuroLeague Avrupa Ligi'nin yükselen yıldızı Alex Abrines - Basketbol Haberleri

        Avrupa Ligi'nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Abrines, antrenörlerin katıldığı oylama sonucunda 22 yaş ve altındaki basketbolculara verilen "yükselen yıldız" ödülüne layık görüldü.

        Oylamada Abrines'in ardından Anadolu Efes'ten Dario Saric ve Cedi Osman, Real Madrid'den Luka Doncic, Kızılyıldız Telekom'dan Marko Guduric ile Olympiakos'tan Ioannis Papapetrou sıralandı.

        Bu sezon THY Avrupa Ligi'nde çıktığı 25 maçta ortalama 19 dakika 13 saniye sahada kalan İspanyol basketbolcu Abrines, 9,3 sayı, 2,2 ribaunt istatistikleriyle oynadı. Avrupa Ligi'nde kaydettiği 40 üç sayılık basketle, bu istatistikte Juan Carlos Navarro ile takımın en iyisi olan Abrines, iki sayılık atışlarda yüzde 54,5, üç sayı çizgisinin gerisinden yüzde 41,7 ve serbest atışlarda yüzde 83,3'lük isabet oranı yakaladı.

        Turnuvada yükselen yıldız ödülünü daha önce Nikola Mirotic ve Bogdan Bogdanovic ikişer, Erazem Lorbek, Andrea Bargnani, Rudy Fernandez, Danilo Gallinari, Novica Velickovic, Ricky Rubio, Kostas Papanikolaou birer kez kazanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ