Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol EuroLeague Fenerbahçe Laboral maçı öncesi Zeljko Obradovic: Finale kalacağımızı düşünüyorum - Basketbol Haberleri

        HABERTÜRK SPOR / GÖKHAN TÜRE

        Fenerbahçe’nin üst üste 2. kez mücadele edeceği THY Euroleague Final Four’unda nefesler tutuldu... Berlin’de bugün oynanacak yarı finallerle başlayacak dev organizasyon öncesinde düzenlenen basın toplantısına katılan F.Bahçe Coachu Zeljko Obradovic, rakipleri İspanyol Laboral Kutxa’yı geçip finale kalacaklarına inandığını söyledi. İyi basketbol oynamak istediklerini vurgulayan efsane başantrenör, “Finale yükselmek istiyoruz. Şu anda önemli olan bu. Her takım Berlin’e hazır geldi. Ancak ben yarı finali geçip finale kalacağımızı düşünüyorum” dedi. Sezon başında yeni bir takım kurduklarını dile getiren Sırp çalıştırıcı, “F.Bahçe’nin üyesi olmak yeni oyuncuların da hoşuna gitti. Bunun için buraya geldiler ve çok iyi bir performans sergiliyorlar. Bu böyle devam edecek” diye konuştu.

        ‘GERÇEK BİR TAKIM RUHUMUZ VAR’

        Euroleague’de 3. kez Final-Four oynayacak Sarı-Lacivertliler’in Çek yıldızı Jan Vesely ise “Umarım bu sefer kupayı kazanırım. Şu anda kendimi iyi hissediyorum. Kupa bizim için çok önemli. Zaten büyük takımların da tek düşüncesi budur” ifadelerini kullandı. Sakatlığını atlattığını dile getiren Vesely, “Durumum çok iyi. Toparlandım ve sahalara döndüm. Taraftarımıza desteğinden dolayı teşekkür ediyorum. Berlin’de olmak büyük mutluluk. Taraftarımızla gerçek bir takım ruhumuz var” şeklinde konuştu. Kaptana doğum günü sürprizi 26 yaşına giren Melih Mahmutoğlu’nun doğum günü, pasta kesilerek kutlandı. Kutlamaya coach Obradovic, oyuncular ve teknik heyet katıldı.

        TARAFTARA ÖZEL MEKAN

        Euroleague’in sponsorlarından Efes, Berlin’de F.Bahçeli taraftarların eğlenebileceği her biri en az 2 bin kişi kapasiteli 3 farklı mekan kiraladı. Mercedes Benz Arena’ya yürüyüş mesafesindeki bu mekanlar turnuva boyunca hizmet verecek.

        ITOUDIS: UMARIM OBRA'YLA FİNALDE KARŞILAŞIRIZ

        Final-Four’un diğer yarı final eşleşmesinde L.Kuban’la kozlarını paylaşacak olan CSKA Moskova’nın coachu Dimitris İtoudis, uzun yıllar yardımcılığını yaptığı Obradovic’le finalde karşılaşmak istediğini söyledi. Genç çalıştırıcı, “Obradovic’le burada olmak çok hoş bir duygu. Uzun zamandır birbirimizi görmemiştik. Obradovic’le çok iyi bir ilişkim var. Kendisi benim büyük ağabeyimdir” dedi. L.Kuban’ın tecrübeli başantrenörü Georgios Bartzokas ise iki Rus takımının yarı finalde birbirine rakip olmasını ilginç bulduğunu söyledi.

        PERASOVİC: HAYALİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRMEK İSTİYORUZ

        Final-Four’da ilk maçta karşılaşacak Fenerbahçe ve Laboral’in coachları ile yıldız oyuncuları Berlin’in sembolü Brandenburg Kapısı önünde kupayla poz verdi. Laboral Kutxa’nın başantrenörü Velimir Perasovic, çok özel bir konumda bulunduklarını belirterek, “Herkesin hayali vardır. Bir adım daha ileri giderek hayalimizi gerçeğe dönüştürmek istiyoruz” dedi. Yunan yıldız Bourousis de Final-Four’a kalmanın kendileri için çok önemli olduğunu dile getirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ