Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Zeljko Obradovic ve Ergin Ataman 26. kez karşılaşacak - Basketbol Haberleri

        Yarı final serisi iki büyük takımın mücadelesinin yanı sıra Avrupa'nın en önemli iki antrenörünün taktik savaşlarına da sahne olacak.

        İkilinin bugüne kadar birbirleriyle oynadıkları maçlarda Obradovic 15 kez, Ergin Ataman ise 10 defa sahadan galip ayrıldı.

        Ataman, Sırp başantrenöre karşı ilk kez Efes Pilsen'in (Anadolu Efes) başında 18 Nisan 2000 yılında Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde mücadele etti. Türk basketbol tarihinde bir ilki gerçekleştirerek lacivert-beyazlıları Avrupa Ligi Dörtlü Finali'ne taşıyan Ataman, Panathinaikos'la ilk sezonunu yaşayan Obradovic'e rakip oldu. Dörtlü Final'in ilk maçında Obradovic'in Panathinaikos'u, Ataman'ın Efes Pilsen'ini yenerek finale çıkmıştı.

        Ataman, Efes Pilsen'in yanı sıra Montepaschi Siena (İtalya) ve Ülker'in başında da Panathinaikos'u çalıştıran Obradovic'le karşılaştı. İkilinin Avrupa Ligi'ndeki 9 maçından 6'sını Obradovic, 3'ünü Ataman kazandı.

        TÜRKİYE'DE 17. RANDEVU

        Obradovic ve Ataman'ın yolu 2013 yılında Türkiye'de kesişti.

        Sezonun başında Obradovic Fenerbahçe'yle, Ataman ise Galatasaray'la anlaştı. İkili takımlarıyla ilk ciddi sınavlarını 2013 Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda birbirlerine karşı verdi.

        Samsun'da oynanan maçı Obradovic'in Fenerbahçe'si 64-62 kazanarak şampiyonluğa ulaştı.

        Obradovic ve Ergin Ataman, Türkiye'de 16 kez karşılaştı. İki başantrenör şu anki görevleriyle ligin normal sezon ve play-off karşılaşmalarında 15, Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda ise 1 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda Sırp başantrenör 9, Ataman ise 7 kez sahadan galibiyetle ayrıldı.

        ERGİN ATAMAN, OBRADOVIC'İ DEPLASMANDA YENEMİYOR

        Ergin Ataman, çalıştırdığı takımlarla Obradovic'in ekiplerini deplasmanda hiç yenemedi.

        Obradovic'in Panathinaikos'una 4, Fenerbahçe'sine karşı ise deplasmanında ise 8 kez mücadele eden Ataman, bu 12 maçı da rakibine kaybetti.

        Sırp başantrenör de Ataman'a karşı deplasmanda oynadığı 11 maçta sadece bir kez kazandı. Obradovic, Panathinaikos'u çalıştırırken 30 Ekim 2005'te Ergin Ataman'ın başında olduğu Ülker'i İstanbul'da yenmişti.

        İkilinin Türkiye'de birbirlerine konuk olduğu maçları ise hep ev sahibi takımlar galip bitirdi.

        Obradovic ve Ergin Ataman, kariyerlerinde 2 kez de tarafsız sahada mücadele etti. Bu iki karşılaşmayı da Obradovic'in takımları kazandı.

        MAÇLAR

        Fenerbahçe ve Panathinaikos'u çalıştıran Obradovic ile Efes Pilsen, Ülker ve Galatasaray'ın başına yer alan Ataman'ın bu takımlarla birbirlerine rakip oldukları maçlar şöyle:

        AVRUPALI BAŞANTRENÖRLER

        Her iki başantrenör de kariyerlerinde Avrupa'da büyük başarılar elde etti.

        Fenerbahçe'nin başında yer alan Obradovic, Avrupa Ligi tarafından "yaşayan efsane" olarak lanse ediliyor. Avrupa Ligi'ni 8 defayla en fazla kazanan başantrenör olan Sırp çalıştırıcı, ayrıca 2 kez de Saporta Kupası'nı kazanma sevinci yaşadı. Obradovic iki yıldır Fenerbahçe'ye Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final oynatarak önemli bir başarı elde etti.

        Türk basketbol tarihinin en başarılı başantrenörü olarak gösterilen Ergin Ataman ise başantrenörlük kariyerinde 2 kez Türkiye'ye Avrupa'da kupa getirdi.

        Ataman Beşiktaş'la 2012 yılında FIBA EuroChallenge, 2016'da ise Galatasaray Odeabank ile ULEB Avrupa Kupası'nı kazanma başarısı gösterdi. Ataman, ayrıca Avrupa Ligi'nde hem Efes Pilsen'le hem de Montepaschi Siena'yla Dörtlü Final oynayarak üçüncülük sevinci yaşadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ