Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Ergin Ataman: "Karakter gösterdik" - Basketbol Haberleri

        Spor Toto Basketbol Süper Ligi play off yarı final üçüncü maçında Galatasaray Odeabank, konuk ettiği Fenerbahçe'yi 65-63 yenerek seriyi 2-1 yaptı. Maç sonrası Ergin Ataman açıklamalarda bulundu. Maçın başından itibaren stratejileri sahaya iyi yansıttıklarını belirten Ataman, şöyle konuştu:

        "Fenerbahçe'nin pota altı gücünü biliyorduk. İkinci maçta Ali Muhammed, Sloukas ve Bogdanovic'in etkili oyunuyla mağlup olmuştuk. Bugün bunu iyi analiz ettik. Maçın başında Göksenin ile Ali Muhammed'i durdurduk. Fenerbahçe'nin oyununu bozmayı başardık. Pota altından sayılar verdik ama Fenerbahçe'yi 60 sayıda tutmamız büyük bir başarı.

        Takımım müthiş bir karakter gösterdik. Sezon boyunca hiçbir şeyin tesadüf olmadığını gösterdi. Avrupa'da şampiyonluklar karakterle kazanılıyor. 2-0 gerideyken Avrupa'nın en iyi, en formda takımından galibiyet çıkarmak çok büyük karakter göstergesi. Daha rahatta kazanabilirdik. Dar rotasyonla oynuyoruz. Oyuncular yoruldu. 5. günde üçüncü maç. Hücumda hatalar yaptık. Sonuçta kazanmayı başardık. Oyuncularımı tebrik ediyorum."

        Kazandıklarını ama serinin bitmediğini belirten kaptan Sinan Güler ise yaptığı açıklamada, "Kendi sahamızda böyle bir atmosferde kaybetmeyeceğimizi biliyorduk. Umuyorum ki aynı basketbolu oynayarak seriyi 5. maça taşıyabiliriz." dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ