Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Ergin Ataman: "Taraftarımız tuzağa düşürüldü" - Basketbol Haberleri

        Spor Toto Basketbol Ligi Play-off Yarı Final 4. maçında Galatasaray Odeabank, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşılaştığı Fenerbahçe'ye 82-75 mağlup oldu.

        Karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman ve Galatasaray Odeabank'ın yıldız oyuncusu Göksenin Köksal açıklamalarda bulundu.

        Feneebahçe ve Obradovic kutlayarak sözlerine başlayan Ataman, "Efes'e karşı başarılar diliyorum. Bu şartlar kaybetmek beni hırslandırıyor. Avrupa'nın en güçlü takımına karşı mücadele ediyoruz. Fenerabahçe'ye sahada her zaman bu şeklinde kaybedebilirsin. Bu şartlarda kaybedince hırslanıyorsun, üzülüyorsun. Şu bir gerçek ki sonuçta maç boyunca takımım çok iyi mücadele etti. İkinci yarı farkı 14 sayıya çıkardı. Fenerbahçe üst üste sayılarla ortak oldu. Dar rotasyonla oynadık. Bu tip maçlarda enerjiniz bittiği zaman o enerjiyi veren taraftarınızdır. Bugün son periyotta seyircinin olmayışını çok hissettik" şeklinde konuştu.

        ATAMAN: "OBRADOVİC'E YAPILAN TÜKÜRÜKLERİN ONLARCASINI YEDİM"

        Dün Ömer Onan'ın açıklamalarını izlediğini belirten Ataman, "Keşke Galatasaray'dan biri özür dileseydi de olay bu noktaya gelmeydi. Obradovic'in fotoğrafı sosyal medyaya düştüğü anda 5 dakika içinde Fenerbahçe'nin sosyal medya hesabından paylaşıldı. Ben de bu olayı kınadım. Obradovic'i aradım. Kendisine özel telefonuna mesaj attım. Çok üzüldüğümü ve spor adamlarının hak etmediğini, kulüp ve kendi adıma özür dilediğimi söyledim. Çok teşekkür etti. Kimse özür dilemedi diye bir şey yok. Özür dilenmesi gerek bir kişi varsa o da benim. 4 yıldır, bırakın 4 yılı Efes Pilsen'de şampiyon olduğumuz yıl burada fiili saldırıya uğradık. Fenerbahçe Kulübü'nden kimse özür dilemedi. Geçtiğimiz son iki yılda Fenerbahçe sahasında yediğim küfürler, polis şapkasıyla salondan çıkmam tüm spor kamuoyunun gözü önünde gerçekleşti. Obradovic'e yapılan tükürüklerin onlarcasını yedim. Ben hiçbir zaman Fenerbahçe seyircisiyle diyaloğa girmedim. Hakem ile diyaloğa girdim. Benim işim o. Bu yılda aynı şey oldu. İlk maçta Göksenin'e karşı orada yapılan küfürler anons edilmedi. Biz hakeme sakin kalıp hakeme niye anons ettirmiyorsun diye itiraz ettik. Burada gerilen bir atmosfer vardı" ifadelerini kullandı.

        "BİZİM TARAFTARIMIZ TUZAĞA DÜŞÜRÜLMÜŞTÜR"

        Türkiye Kupası finalinden sonra Fenerbahçe'nin Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın Galatasaray'a 'şike yapan kulüp sizsiniz' diye ithamda bulunduğunu vurgulayan deneyimli çalıştırıcı, "Taraftar tabii ki gerilir. Fenerbahçe Başkanı, Ergin Ataman provoke ediyor diyor. Ne zaman nerede etmişim. Bütün bunlar olunca biz sesimizi çıkarmayınca taraftar sesini çıkarıyor. Bizim taraftarımız tuzağa düşürülmüştür. Bu maçı Fenerbahçe'nin istediği şekilde seyircisiz oynamak zorunda kaldık. Basketbol Federasyonu kararlara diyecek bir şeyim yok. 3. anons olunca kararlar açık. Fenerbahçe Arena'da biz maruz kaldığımız zaman 3. anons yapılmadı. Taraftarımızın önünde oynamak isterdik. Bu tarz haksızlıklara karşı maruz kalmak taraftarımızı geriyor. Takımıma teşekkür ediyorum. Altın bir sezon geçirdiler. Bu altın sezon Türkiye'de bu sezon Avrupa kupalarında mücadele eden kulüpler için kupa getiren tek takım. Bu kupa çok prestijli bir kupa. Şampiyon olmak için katıldık. Bizim için ikincilik hiçbir zaman tatmin edici bir şey olmadı. Bu seride de sona kadar mücadele ettikleri için teşekkür ediyorum" dedi.

        "ÖNÜMÜZDEKİ SEZON NEREDE OLACAĞIMI BİLMİYORUM"

        2015-2016 sezonun bittiğini belirten Ataman, "Bu akşam eve gittiğim zaman Galatasaray tişörtlerimi bir kenara koyuyorum. 6 Haziran'da milli takımı toplayacağız. Türkiye milli takımı olimpiyatlarda başarılı olsun diye 3-4 günlük tatilden sonra çalışmalara başlıyoruz. Bu süreç içerisinden Galatasaray'ın 2016-2017 planlamasını yapacak olan yönetim. Açıkçası önümüzdeki sezon nerede olacağımı bilmiyorum. Bunun kararını ailemle birlikte karar vereceğim" şeklinde konuştu.

        Galatasaray takımı bu kadrosuyla Euroleague takımıyla dişe diş mücadele ettiğini ifade eden

        Ataman, "3-4 tane takviye yapılması gerekiyor. Hedefleri olan bir takım olur. Bu konuda pürüz çıkacağını düşünmüyorum. Pozitif gelişmeler var. Başkanımızla milli takım kampı başlayana kadar görüşeceğiz" dedi.

        KÖKSAL: "SEYİRCİSİZ OYNAMAK BİZİ ÜZDÜ"

        Çok önemli bir karşılaşma oynadıkları söyleyen Göksenin Köksal, "Seriyi Ataşehir'e taşımak istiyorduk. Fenerbahçe Euroleague'de final oynamış bir takım. Derin kadroya sahipler. Seyircisiz oynamak bizi üzdü. Neticesinde kaybettik" şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ