Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Milli Takım Milli yıldızımız Ender Arslan HABERTÜRK'e konuştu: İhtimali bile güzel - Basketbol Haberleri

        HABERTÜRK SPOR | GÖKHAN TÜRE

        12 Dev Adam’a uzun yıllardan bu yana hizmet veren “demirbaş” isimlerin başında gelen Ender Arslan, Filipinlerin’in başkenti Manila’da düzenlenecek olan Rio 2016 Olimpiyat Elemeleri öncesi Habertürk’e konuştu. Ay-Yıldızlı ekipte “çekirdekten yetişen”, 19 yıldan bu yana tüm altyapı kategorilerinde ve A Milli Takım seviyesinde forma giyen 33 yaşındaki tecrübeli oyuncu, olimpiyat sporcusu olmanın rüyalarını süslediğini ifade ederek, “Bunun getirdiği motivasyon ve takım arkadaşlarım için Manila’daki en büyük kozumuz olacak” dedi. 1 yıllık aradan sonra milli formaya yeniden kavuşan Ender, Ay-Yıldızlı formayı giyebilmek için ilk günkü kadar arzulu ve heyecanlı olduğunu dile getirerek şunları söyledi:

        ‘DİNLENMEM GEREKİYORDU’

        “Altyapılarla başladığım ve 14 yaşından beri forma giydiğim Milli Takım kadrosunda 1 yıllık aradan sonra tekrar varolmak mutluluk verici. Geçen yıl dinlenmeye ihtiyacım vardı ve bu arayı vermek zorundaydım. Bu sene tabii ki olimpiyat hedefiyle yola çıktık. Milli Takım formasıyla olabilecek her kategoride bulundum. Her türlü şampiyonayı, elemeyi, herşeyi oynadım. Yapamadığım tek şey milli formayla olimpiyatlara gidebilmek. Tabii ki bu bizim için büyük bir motivasyon. Kişisel olarak da takım olarak da bu motivasyona sahibiz.”

        ‘ERSAN GELİRSE KATKI VERİR’

        Tabii ki işimiz çok zor. Grubumuzda Kanada ve Senegal zorlu rakipler. Sonrasında da hem Fransa hem de Yeni Zelanda çok güçlü kadrolara sahipler. Ersan İlyasova bizim için çok önemli bir eksik. Geldiği zaman çok önemli katkı veren bir oyuncu. Eğer gelirse de yine öyle oağından kuşkumuz yok. Burada artık önemli olan olimpiyat sporcusu olabilme ihtimalinin getirdiği motivasyon. Bu bizim en büyük silahımız olabilir. Tabii ki çok güçlü rakiplerimiz var. Kadro olarak bazı handikaplarımız da var. Ama bunu yüksek motivasyonla kapatmaya çalışacağız. Bu şekilde gidip orada en iyi mücadeleyi vereceğiz. Ondan sonrasına da bakacağız.”

        ‘FORMANIN DEĞERİNİ BİLİYORUZ’

        “Avrupa Şampiyonası’nda futbol takımımıza oynadıkları ilk iki maçtaki kötü futboldan dolayı yapılan eleştiriler normal. Ama şunu da unutmamak gerekir ki belki de ülkede herkesin vazgeçtiği anda o takım bu işin peşini bırakmayıp neredeyse mucizevi şekilde şampiyonaya gitti. Bunu yapanlar yine aynı oyunculardı. Evet, ilk iki maçta iyi görüntü vermediler belki ama son maçta daha iyi futbol oynadılar. Performansa yönelik yapılan eleştiriler gayet normal ama bunun dışında yapılan belden aşağı seviyesiz eleştirileri haketmediler. Ben her sporcunun bu formanın değerini bildiğini düşünüyorum. Bu, bundan sonra da böyle olacaktır. Biz de burada tecrübeli oyuncular olarak genç arkadaşlarımıza da bunu anlatmaya çalışıyoruz. Manila’da sonuç ne olursa olsun, formanın, olimpiyat hedefi için oyunyor olmanın değerini bilerek mücadele vereceğiz.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ